enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Kartepe’de fahiş fiyat ve güvenli gıda denetimi

Kocaeli Kartepe’de fahiş fiyat ve güvenli gıda denetimi
23.01.2025
A+
A-

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri 2025 yılının ilk denetiminde ilçe genelinde zincir markerlerde fahiş fiyat denetimlerini gerçekleştirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

2025 yılı ile birlikte Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde gıda denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Resim önizlemesi

RAF VE KASA FİYATLARI DENETLENDİ

Ekipler zincir markerlerde halk sağlığını korumak ve haksız kazançların önüne geçmek amacıyla kent genelinde gıda denetimlerini sürdürüyor. Başta zincir marketler olmak üzere ilçe genelindeki gıda satıcılarına yönelik denetim yapan ekipler, ürünlerin raflardaki etiket fiyatı ile kasadaki fiyatının birbirine uyup uymadığını titizlikle kontrol ediyor.

Resim önizlemesi

YETKİLİ KURUMLAR İLE

Fahiş fiyat ve yanlış bilgilendirmeye karşı da denetimlerde bulunan ekipler aynı zamanda ürün gramajı, fiyat karşılaştırması, son tüketim tarihi gibi birçok konuda inceleme gerçekleştiriyor. Denetimlerde etiket ile kasa fiyatlarında tutarsızlık belirlenen, kurallarda yasaya aykırılık tespit edilen firmalara İl Ticaret Müdürlüğü tarafından gereken işlemler yapılıyor.

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, “Halkımızın sağlığı ve güvenli gıdaya erişimi için yeni yılın gelmesiyle ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam ediyor. Yetkili kurumlarımızın koordinasyonu ile birlikte rutin denetimlerimizde uygunsuzluk veya yasalara aykırılık tespitlerinde gerekli uyarılar ve yasal işlemler yapılıyor. Duyarlı vatandaşlarımız da herhangi bir olumsuzluk tespitlerinde Zabıta Müdürlüğümüze ihbarda bulunabilir. Hedefimiz tam güvenli gıda ve güvenli alış-veriş” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.