enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
00:57 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM Doğu Kudüs’ten aktarıyor…
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:52 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
00:48 Adalet Bakanı Tunç, kucağında bebeğiyle keşfe çıkan hakimi tebrik etti
00:34 İsrail’in Somaliland’ı tanımasına Türkiye’den tepki: ‘Somali’nin iç işlerine açık müdahale’
00:32 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ”Kadın girişimci, kalkınmayı hızlandırır”
00:31 Ukrayna Barış Planında Mutabakat
00:31 Prof. Dr. Kanko: “Şehit Babasının Yoksulluğunu Açıklamayla Örtbas Edemezsiniz!”
00:28 Yediemin depolarında bekleyen atıl durumdaki 17 bin 47 mal ekonomiye kazandırıldı
00:22 Memur ve emekli zammı 5 Ocak’ta belli olacak
00:18 “Yüzyılın Konut Projesi”nde ilk kura çekimi bugün
00:05 (TİKA), Kuzey Makedonya’da 2005’ten bu yana eğitim, sağlık, tarım ve altyapı alanlarında 1300’ü aşkın projeyi hayata geçirdi.
15:29 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Kartepe’de fahiş fiyat ve güvenli gıda denetimi

Kocaeli Kartepe’de fahiş fiyat ve güvenli gıda denetimi
23.01.2025
A+
A-

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri 2025 yılının ilk denetiminde ilçe genelinde zincir markerlerde fahiş fiyat denetimlerini gerçekleştirdi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

2025 yılı ile birlikte Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde gıda denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Resim önizlemesi

RAF VE KASA FİYATLARI DENETLENDİ

Ekipler zincir markerlerde halk sağlığını korumak ve haksız kazançların önüne geçmek amacıyla kent genelinde gıda denetimlerini sürdürüyor. Başta zincir marketler olmak üzere ilçe genelindeki gıda satıcılarına yönelik denetim yapan ekipler, ürünlerin raflardaki etiket fiyatı ile kasadaki fiyatının birbirine uyup uymadığını titizlikle kontrol ediyor.

Resim önizlemesi

YETKİLİ KURUMLAR İLE

Fahiş fiyat ve yanlış bilgilendirmeye karşı da denetimlerde bulunan ekipler aynı zamanda ürün gramajı, fiyat karşılaştırması, son tüketim tarihi gibi birçok konuda inceleme gerçekleştiriyor. Denetimlerde etiket ile kasa fiyatlarında tutarsızlık belirlenen, kurallarda yasaya aykırılık tespit edilen firmalara İl Ticaret Müdürlüğü tarafından gereken işlemler yapılıyor.

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, “Halkımızın sağlığı ve güvenli gıdaya erişimi için yeni yılın gelmesiyle ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam ediyor. Yetkili kurumlarımızın koordinasyonu ile birlikte rutin denetimlerimizde uygunsuzluk veya yasalara aykırılık tespitlerinde gerekli uyarılar ve yasal işlemler yapılıyor. Duyarlı vatandaşlarımız da herhangi bir olumsuzluk tespitlerinde Zabıta Müdürlüğümüze ihbarda bulunabilir. Hedefimiz tam güvenli gıda ve güvenli alış-veriş” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.