enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
06:44 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
06:25 DMM’den “sınırda kaçak geçiş” iddialarına yalanlama
06:00 ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın , “Güçlü bir katılım bankacılığını çok önemsiyoruz”
04:16 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
03:18 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
02:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Ülkemizin geleceğinde benzer acıları üretecek hiçbir müdahale zemini, hiçbir vesayet odağı kalmamıştır.”
01:09 Demokrasiye vurulan darbe: 28 Şubat
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları KKTC’de

KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları KKTC’de
13.05.2024
A+
A-

Türkiye – Azerbaycan, Türkiye – KKTC ve Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları temaslarda bulunmak üzere  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyreti’nde (KKTC) bugün temaslarda bulunacak.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

KKTC’den TÜHA’nın haberine göre, Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev, Türkiye – Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Türkiye – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem ile Azerbaycan – Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov ve beraberlerindeki heyetler, ülkede temaslarda bulunacak, ziyaretler yapacak ve açılışlara katılacak.

Töre Dr.Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş'ı andı

Heyetler temaslarına, 13 Mayıs Pazartesi günü Kıbrıs Türk Lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı R. Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret ederek başlayacak. Heyetler Küçük’ün kabrini saat 10.00’da, Denktaş’ın kabrini de saat 10.30’da ziyaret edecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı - Cumhurbaşkanı Ersin Tatar BM Genel Sekreteri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Heyetler ardından saat 11.00’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 11.30’da Meclis Başkanı Zorlu Töre, 12.00’de Başbakan Ünal Üstel, 12.30’da da Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tarafından kabul edilecek.

Türkiye – Azerbaycan – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanları ve heyetleri arasında saat 14.50’de Cumhuriyet Meclisi’nde çalışma toplantısı yapılacak.

Lefkoşa’da Barbarlık Müzesi, Dr. Küçük Müzesi, Büyükhan, Lokmacı Sınır Kapısı ve Alparslan Türkeş Evi’ni gezecek heyetler saat 18.30’da da İskele’de Kayıp Otobüs Anıtı açılış törenine katılacak.

Kıbrıs'ta Savaş Anıtları ve Şehitlikler Nerededir?

14 Mayıs Salı günü saat 09.30’da Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek olan heyetler, saat 15.00 sonrasında ise Gazimağusa’da temaslarda bulunacak, Maraş ve DAÜ’ye gidecek.

Heyetler 15 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30’da Hazreti Ömer Tekkesi,  Girne Kalesi ve Barış ve Özgürlük Anıtı ile Mavi Köşkü gezecek.  Aynı gün saat 17.00’de Lapta’da Azerbaycan Kültür Merkezi Açılışı ve Seminer Programına da katılacak dostluk grupları 16 Mayıs Perşembe günü adadan ayrılacak.

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.