enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

KKTC Başbakanı Ersan Saner’den Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e tepki

KKTC Başbakanı Ersan Saner’den Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e tepki
10.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner’den, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in önceki gün Kıbrıs Rum kesimine gerçekleştirdiği ziyaret sırasındaki söylemlerine tepki geldi.

Başbakan Ersan Saner yaptığı yazılı açıklamada, Rum-Yunan ikilisinin, Kıbrıs konusunu karşılıklı kabul edilebilir bir anlaşmayla sonuçlandırmak niyetinde olmadığını belirtti.

“Rum-Yunan ikilisi, Kıbrıs konusunu anlaşmayla sonuçlandırmak niyetinde değil”

Hayallerinin, Türkiye’nin Kıbrıs adası ve Kıbrıs Türkü ile bağlantısını kesmek olduğunu açıklayan KKTC Başbakanı Saner, “bizleri azınlık hakları ile bir Yunan devletine dönüşen sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yama yapmak, Ada’yı Yunan milletinin çıkarları için hegemonyaları altına almak” olduğunu aktardı.

“Yeni bir ortaklığın kurulmasına karşılar”

Başbakan Ersan Saner, Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Rum kesimi ziyaretinde ortaya konulan görüşlerinin  net olduğunu açıklayarak, Rum-Yunan ikilisinin hala yeni bir ortaklığın kurulmasına karşı olduğunu, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin evrimleşerek federal devlet olarak yoluna devam etmesini KKTC’ni de o yapıya yama olmasını istediklerini açıkça söylediklerini ifade etti.

“Garantiler sayesinde var olmaya devam edebiliyoruz”

Yunanistan ve Rum kesiminin, Kıbrıslı Türklerin egemen eşitliğini reddettiğine ve güya fonksiyonel bir devlet yapısı istediklerini ileri sürdüğüne vurgu yapan Başbakan Saner, “Oysa niyetleri bizi kararlara ortak etmemek, 1960’ta kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’nde bile var olan veto hakkımızı elimizden almaktır. Türkiye’nin 1960 antlaşmalarından kaynaklanan etkin ve fiili garantörlüğünün devamını çağdışı olarak niteliyorlar. Oysa o garantiler sayesindedir ki biz Kıbrıs Türkleri bu adada hala kendi kimliğimizle var olmaya devam edebiliyoruz” açıklamasında bulundu.

“Kıbrıs’ta bir işgalci varsa o da Rum tarafıdır”

“Kıbrıs’ta bir işgalci varsa o da bizi Kıbrıs Cumhuriyeti’nden silah zoru ile kovan ve ortak olduğumuz devlete tek başına sahip çıkan Rum tarafıdır” diyen KKTC Başbakanı Ersan Saner, “Türkiye, Kıbrıs’ın Yunan olmasını engellemiş, Kıbrıs Türk’ünü olduğu kadar Rumları da darbecilerin katliamından kurtarmış, Yunanistan’a demokrasinin gelmesini, babası dahil pek çok Yunan politikacının sürgünden ülkelerine dönmelerini sağlamıştır” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Şubat 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.