enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
07:34 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:18 Şirketlerden N’aber!
07:06 Dünya Dönüyor!
06:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
18:40 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:00 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
10:57 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
10:03 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
09:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:57 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
07:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
07:29 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
07:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
07:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
07:11 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
07:02 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kızılay, Afetlerde İHA Kullanacak

Kızılay, Afetlerde İHA Kullanacak
18.02.2022
A+
A-

KOCAELİ – TÜHA HABER / Türk Kızılay afetlerle mücadele de teknolojiden daha fazla yararlanmak için İnsansız hava araçlarını kullanıma alıyor. Kızılay Lojistik ve Maxwell Innovations arasında imzalanan sözleşme ile insansız hava araçları artık afetlerde kullanılacak. Bu kapsamında Kızılay için üretilen 15 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip Jackal isimli insansız hava aracı 1 yıl içerisinde afetlerde kullanılabilir hale gelecek.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Türk Kızılay afetlerle mücadele de teknolojiden daha fazla yararlanmak için İnsansız hava araçlarını kullanıma alıyor.

Kızılay Lojistik ve Maxwell Innovations arasında imzalanan sözleşme ile insansız hava araçları artık afetlerde kullanılacak. Bu kapsamında Kızılay için üretilen 15 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip Jackal isimli insansız hava aracı 1 yıl içerisinde afetlerde kullanılabilir hale gelecek.

Kızılay Lojistik ile Maxwell Innovations arasında önemli bir iş birliğine gidildi. Maxwell Innovations ortağı FLY BVLOS TECHNOLOGY ile ürettiği ve Kızılay’ın afetlerde kullanacağı İHA Projesi tanıtıldı.

Gebze Teknik Üniversitesi Dronepark’ta konuşlu FLY BVLOS TECHNOLOGY sahasında gerçekleşen Proje tanıtımına Kızılay Lojistik Genel Müdürü Şevki Uyar, FLY BVLOS TECHNOLOGY Genel Müdür Murat Islıoğlu ve yetkililer katıldı.

İnsansız hava aracı 'Çakal' 15 kilo yük taşıyabiliyor

Kızılay Lojistik Genel Müdür Şevki Uyar; İHA’lar Afet Bölgelerinde, İlaç ve Kan hizmetlerinde kullanıma alınacak

“Ülkemiz İHA üretimi ve kullanımı konusunda büyük başarı gösteriyor. Kızılay olarak gerek sağlık lojistiği üzerine inşa edeceğimiz kan operasyonlarında gerekse acil durumlarda ve afet durumlarında İHA kullanmak suretiyle ihtiyaç sahibi olan insanlara iyilikleri nasıl daha kolay ulaştırabiliriz bu hususu çalışmaya başladığımızda bu türlü iş birliklerine ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Afet durumlarında Arama kurtarma ekiplerinin girmediği, girmek istediği yerlerle ilgili olarak önce İHA’larla bilgi sahibi olunacak. Ne kadar hasar meydana gelmiş. Sonra araçla ulaşılamayan bir yere oradaki bir malzemenin taşınması gerekecek. Kan veya farklı ihtiyaç malzemeleri yaralıya bölgeye bu İHA’lar ile ulaştırılacak. Hastanelerimizde de taşıdığımız ilaç, kan gibi acil ihtiyaçları bu İHA’lar ile de ulaştırmayı ümit ediyoruz” 

FLY BVLOS TECHNOLOGY Genel Müdürü Murat Islıoğlu; Jackal isimli İHA’mız 15 kg yükü 130 kilometre uzağa taşıyabiliyor

“Drone teknolojileri konusunda üretim yapıyoruz. Bu dronlarla ilgili uçuş eğitimleri de veriyoruz. Üretimini yaptığımız JACKAL isimli bu dronumuz asgari 15 kg yük taşıyabilecek 130 kilometre menzile iletebilecek.  Daha sonra yük taşıma kapasitesi arttırılacak. Seri üretim 1 yıl içerisinde başlayacak. Pist gerektirmeden Dikine (VTOL) kalkış yapabilen 8 elektrikli motorla uçan bir İHA’mız. Görüş ötesi kontrolü sayesinde tamamen internet üzerinden kullanılabilen bir araç”

<p>Gebze Teknik Üniversitesi’nde hizmet veren Fly Bvlos’un Genel Müdürü Murat İslioğlu da "Dron teknolojileri konusunda geliştirdiğimiz ve ‘Çakal’ ismini verdiğimiz yeni tasarlanan dronumuzun  test uçuşlarına başladık. </p>

İHA Pilotu Olacak Adaylar Eski Savaş Pilotlarından Eğitim Alacak

İlk aşamada yaklaşık 2 ay içerisinde Kızılay’ın İHA pilotu adayları eğitimlerine başlayacak. Operasyonlara yönelik eğitimlerle birlikte pilot adayları 3 aylık bir eğitime tabi tutulacaklar. Eğitimleri hem Türk Hava Kuvvetlerinden hem de İngiliz Kraliyet Hava kuvvetlerinden eski savaş Pilotları verecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.