enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
21:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kırmızı Yelekliler 2 Yıl İçinde Yaşanan Afetlerde Yaklaşık 31 Bin Kişiye Destek Oldu

Kırmızı Yelekliler 2 Yıl İçinde Yaşanan Afetlerde Yaklaşık 31 Bin Kişiye Destek Oldu
28.06.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yer alan Kırmızı Yelekliler, yangın, sel gibi afetlerin ardından afetzedelere psikososyal destek veriyor. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Kırmızı Yelekliler, geçen yıldan bu yana 1.835 personelle sahada toplam 31 bin 74 kişiye ulaştı.

Balkan NinnisiAfetin etkilerini ortadan kaldırmak için saha çalışması yapan psikososyal destek grupları, afet bölgelerinde her yaştan afetzedeye ulaşarak ihtiyaçları belirliyor.

Afetin ilk yıkıcı etkisi ortadan kalkar kalkmaz kırmızı yelekliler sahaya giriyor ve ihtiyaç analizi yapıyor. İhtiyaç analizi, temel gıda ihtiyacından, barınma ve güvenliğe kadar pek çok alanı kapsıyor. Yiyecek, su ve ilaç temininden kıyafete, çadırdan ısınmaya kadar her konuda ihtiyaçları belirleyip temini için harekete geçen kırmızı yelekliler, aynı zamanda afetzedelere psikolojik ilk yardım sağlanması için de devreye giriyor.

Psikososyal destek personeli, afetzede vatandaşlar ve çocuklarla birebir konuşarak onların afet travmasını atlatmasına yardımcı oluyor.

İki yılda yaşanan afetlerde bin 835 kırmızı yelekli görev aldı

Bakanlığa bağlı afet ve acil durumlarda psikososyal destek çalışmalarında kullanılmak üzere hazırda 3 mobil Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) ve 1 mobil koordinasyon tırı bulunuyor.

Geçen yıl, sel ve yangın başta olmak üzere yaşanan afetlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çalışan 1722 personelle, 9 bin 842 hanede, 30 bin 414 kişiye ulaşıldı.

Bu yıl Ankara’nın Akyurt ilçesinde yaşanan sel afetinde 63 personel 186 hanede 400 kişiye ve Marmaris’teki yangınında ise şu ana kadar 50 personel 114 hanede, 260 kişiye psikososyal destek verdi.

Tahliye edilen 131 haneye 3’er bin liralık destek

Öte yandan, Marmaris’teki orman yangınlarından etkilenen hanelere ayni ve nakdi yardımlarda da bulunuldu.

Bakanlığın Marmaris ilçesinde ayni bağış deposu ve personeli hazır olurken, yangınla mücadele eden personelin temel ihtiyaçları karşılandı. Bu kapsamda bölgede yangına karşı mücadele eden personele dağıtılmak üzere 6 bin 794 çorap, tişört, yanmaz ayakkabı, kafa lambası gibi ayni yardımlar, Muğla AFAD İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Bakanlık tarafından yangından etkilenerek tahliye edilen 131 haneye yönelik 393 bin lira bütçe tahsis edildi. Bu doğrultuda 3 bin liralık nakdi ödemeler yapılarak, haneler acil ve temel ihtiyaç kapsamında desteklendi.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.