enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:11 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:02 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kırmızı Yelekliler 2 Yıl İçinde Yaşanan Afetlerde Yaklaşık 31 Bin Kişiye Destek Oldu

Kırmızı Yelekliler 2 Yıl İçinde Yaşanan Afetlerde Yaklaşık 31 Bin Kişiye Destek Oldu
28.06.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yer alan Kırmızı Yelekliler, yangın, sel gibi afetlerin ardından afetzedelere psikososyal destek veriyor. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Kırmızı Yelekliler, geçen yıldan bu yana 1.835 personelle sahada toplam 31 bin 74 kişiye ulaştı.

Balkan NinnisiAfetin etkilerini ortadan kaldırmak için saha çalışması yapan psikososyal destek grupları, afet bölgelerinde her yaştan afetzedeye ulaşarak ihtiyaçları belirliyor.

Afetin ilk yıkıcı etkisi ortadan kalkar kalkmaz kırmızı yelekliler sahaya giriyor ve ihtiyaç analizi yapıyor. İhtiyaç analizi, temel gıda ihtiyacından, barınma ve güvenliğe kadar pek çok alanı kapsıyor. Yiyecek, su ve ilaç temininden kıyafete, çadırdan ısınmaya kadar her konuda ihtiyaçları belirleyip temini için harekete geçen kırmızı yelekliler, aynı zamanda afetzedelere psikolojik ilk yardım sağlanması için de devreye giriyor.

Psikososyal destek personeli, afetzede vatandaşlar ve çocuklarla birebir konuşarak onların afet travmasını atlatmasına yardımcı oluyor.

İki yılda yaşanan afetlerde bin 835 kırmızı yelekli görev aldı

Bakanlığa bağlı afet ve acil durumlarda psikososyal destek çalışmalarında kullanılmak üzere hazırda 3 mobil Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) ve 1 mobil koordinasyon tırı bulunuyor.

Geçen yıl, sel ve yangın başta olmak üzere yaşanan afetlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çalışan 1722 personelle, 9 bin 842 hanede, 30 bin 414 kişiye ulaşıldı.

Bu yıl Ankara’nın Akyurt ilçesinde yaşanan sel afetinde 63 personel 186 hanede 400 kişiye ve Marmaris’teki yangınında ise şu ana kadar 50 personel 114 hanede, 260 kişiye psikososyal destek verdi.

Tahliye edilen 131 haneye 3’er bin liralık destek

Öte yandan, Marmaris’teki orman yangınlarından etkilenen hanelere ayni ve nakdi yardımlarda da bulunuldu.

Bakanlığın Marmaris ilçesinde ayni bağış deposu ve personeli hazır olurken, yangınla mücadele eden personelin temel ihtiyaçları karşılandı. Bu kapsamda bölgede yangına karşı mücadele eden personele dağıtılmak üzere 6 bin 794 çorap, tişört, yanmaz ayakkabı, kafa lambası gibi ayni yardımlar, Muğla AFAD İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Bakanlık tarafından yangından etkilenerek tahliye edilen 131 haneye yönelik 393 bin lira bütçe tahsis edildi. Bu doğrultuda 3 bin liralık nakdi ödemeler yapılarak, haneler acil ve temel ihtiyaç kapsamında desteklendi.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.