enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
00:34 Bakan Fidan’dan 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü paylaşımı
00:24 Türkiye’nin dijital haritaları vatandaşların erişimine açıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kırım’a gönderilecek Kırım Tatar bayrağı Ukrayna yolculuğuna başladı

Kırım’a gönderilecek Kırım Tatar bayrağı Ukrayna yolculuğuna başladı
16.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / 26 Haziran Kırım Tatar Bayrak Günü’nde işgal altındaki Kırım’a gönderilmesi planlanan dev Kırım Tatar bayrağı, Ukrayna yolculuğuna başladı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın haberine göre, dün sabah başkent Kıyiv’de Ukrayna Parlamentosu binası önünde açılan bayrak akşam Lviv’e gönderildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, 26 Haziran 2021 tarihinde, işgal altındaki Kırım’a gönderilmesi planlanan dev Kırım Tatar bayrağının, dün Kıyiv’de açıldığını duyurdu.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Ümerov, “Milletvekilleri, yardımcıları, parlamento çalışanlarını ayrıca isteyen herkesi bayrakta mesaj ve Kırım’ın işgali ile ilgili tutumunu yazmaya davet ediyoruz.” diye belirtti.

.

KTMM Başkan Yardımcısı, “Bugün saat 10.00’da bayrak Taras Şevçenko anıtı yanındaki meydanda açılacak. İsteyen herkes gelip dileklerini yazabilir. Lviv’den ise bayrak Odesa’ya gönderilecek.” şeklinde açıklama yaptı.

BALONLARLA KIRIM’A GÖNDERİLECEK

Donetsk bölgesindeki Kramatorsk şehrinde, “Birlikte Zafere Doğru!” adlı gönüllü merkezin aktivistleri tarafından, uzunluğu 16 metre ve genişliği 9 metre büyüklüğünde dikilen bir Kırım Tatar bayrağı 26 Haziran’da balonlar yardımıyla işgal edilen Kırım’a gönderilecek.  Bayraktaki ilk mesajı Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu yazdı.

KIRIM TATAR BAYRAK GÜNÜ

Kırım Tatar Milli Bayrak Günü ilk kez 2010 yılında kutlandı. Aynı yıl düzenlenen 5’inci Kırım Tatar Milli Kurultayında 26 Haziran tarihinin her yıl Kırım Tatar Milli Bayrak Günü olarak kaydedilmesi kararı kabul edildi.

Kırım Tatar Bayrak Gününün kutlandığı 26 Haziran tarihinde Kırım’da başkent Akmescit ve diğer yerleşim yerlerinde her yıl binlerce insanın katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyordu. Fakat Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Kırım Tatar Bayrak Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler Kırım Tatar Milli Meclisinin koordinasyonuyla Kırım Tatar sivil toplum kuruluşlarınca Ukrayna’nın ana kısmında gerçekleştirilmeye başladı.

HABER : Anife Bilal & QHA

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.