enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu’ndan 30 Ağustos mesajı

Kılıçdaroğlu’ndan 30 Ağustos mesajı
30.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mustafa Kemal ATATÜRKCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da eşsiz bir zaferle taçlandırıldı” dedi.

Kılıçdaroğlu mesajında, “Kudretli Başkomutan’ın ‘Ya istiklal ya ölüm‘ emri, milletimizin genlerinde bulunan özgürlük ve bağımsızlık aşkı ile bütünleşerek, esaret zincirlerini söküp attı.” ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos’u yalnız ‘askeri bir zafer‘ olarak tanımlamanın mümkün olmadığına dikkat çekerek,. 30 Ağustos’un aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu ‘milletin egemenliği‘ düşü için atılmış en önemli adımlardan biri olduğunun altını çizdi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Hiç kimse aradan geçen 98 yıla aldanmasın, Dumlupınar’da yakılan ışık hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatmaktadır. Bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız. Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, ‘millet egemenliği‘ düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğiz. Tek adam rejiminin yerini, milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak. Unutulmasın ki o gün geldiğinde, yalnız ülkemiz değil içinde bulunduğumuz coğrafya da ‘barışın güneşi’ ile aydınlanacak.”

Kılıçdaroğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarını sunarak Türk halkının bayramını kutladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.