enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:38 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:37 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’i resmi törenle karşıladı.
00:21 Hacıosmanoğlu: Hakemlik onur mesleğidir, bu onuru kirleten Türk futbolunda yer alamaz
00:20 Eski Mezopotamya’nın tarihini şekillendiren iki büyük nehir; Dicle ve Fırat.
00:10 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, İstanbul’da düzenlenen 18. Verona Avrasya Ekonomi Forumu’nda konuştu…
00:07 Trump, ABD’nin 30 yıl sonra ilk kez nükleer silah denemelerine başlayacağını açıkladı
00:07 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:07 Türkiye’nin ev sahipliğinde Saros Körfezi’nde düzenlenen “Nusret- 2025 Davet Tatbikatı” bugün tamamlanıyor…
00:06 Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Devegeçidi Barajı onarımı yapım işi için Kasım ayında ihaleye çıkacak…
00:05 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Gültepe, sahibi olduğu Talu Tekstili satışa çıkardı…
00:04 Sürprizlerle dolu Hollanda seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler…
00:04 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:03 Nükleer Güvenlikten İdeolojik Direnişe: Önleyici Vuruş ve İran Deneyimi Çerçevesinde Çıkarılacak Dersler
00:02 Sezen Aksu, yakın dostu Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından saçlarını kazıtmış ve uzun süredir kameralardan uzak kalmıştı…
00:01 Amerika Neden İsrail’i Destekliyor?
00:00 Gamze Özçelik, sosyal medyada eşiyle paylaştığı karelerle takipçilerinden yoğun ilgi görüyor…
21:14 Türkiye’nin Podgorica Büyükelçiliği: bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları 30 Ekim 2025 itibarıyla Karadağ’a girişte vize almak zorunda
18:13 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
01:08 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:57 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu’na disiplin hapis cezası tartışılıyor

Kılıçdaroğlu’na disiplin hapis cezası tartışılıyor
07.04.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “5’li çetenin tahsildarı” ifadesinden geri adım atmaması yeni bir krize gebe. Erdoğan’ın avukatları, Kılıçdaroğlu hakkında disiplin hapis cezası için yargıya başvurmayı değerlendiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik “5’li çetenin tahsildarı” ifadesini kullanmayı sürdürmesi üzerine atacağı yeni adım merak konusu oldu.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nun mahkemenin bu ifadeleri kullanmaması yönünde aldığı tedbir kararına uymadığı gerekçesiyle hakkında “disiplin hapsi cezası” için mahkemeye başvurmayı değerlendirmeye aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine “5’li çetenin tahsildarı” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde 1 milyon TL’lik tazminat davası açmıştı. Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi, Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın başvurusu üzerine, Kılıçdaroğlu’nun benzer ifadeler kullanmaması yönünde, bundan sonraki süreçte daha dikkatli olması için ihtiyati tedbiren uyarılmasına karar vermişti.

Kılıçdaroğlu geri adım atmadı

Mahkemenin kararının yankıları sürerken, CHP lideri Kılıçdaroğlu geri adım atmadı. Önce Twitter hesabından yayımladığı videoda, ardından ise partisinin grup toplantısında  yaptığı konuşmada “5’li çete” demeyi sürdüren Kılıçdaroğlu, “Ben bunlara 5’li çete dediğim için de beyfendi üzülmüş, incinmiş. Gücenmiş beyfendi. Evet sen ‘5’li çeteye’ hizmet ediyorsun. Bir daha dava açmazsan namertsin” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın avukatı: Disiplin hapsini değerlendiriyoruz

Gözler bu nedenle Erdoğan cephesinin nasıl bir hamle yapacağına çevrildi. DW Türkçe, davayı açan Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’a, Kılıçdaroğlu’nun benzer ifadeleri kullandığını anımsatarak tedbir kararına uyulmaması durumunda uygulanan disiplin hapsi ile ilgili mahkemeye başvuru yapıp yapmadıklarını sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanFotoğraf: Murat Cetinmuhurdar/Turkish Presidency/Handout/AA/picture alliance

Konuyu gündemlerine alan Avukat Aydın, “Başvuruda bulunma hususunda henüz bir karar vermedik. Konuyu değerlendiriyoruz” yanıtını verdi.

Erdoğan’ın avukatları, değerlendirme sonucunun ne olduğuna veya mahkemeye bu yönde bir başvuru yapıp yapmadıklarına ilişkin açıklama yapmadı.

Malazgirt 1071_680*100 banner

Disiplin hapsi nedir?

Peki, disiplin hapsi kararı nedir?

Disiplin hapsi, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 398. maddesinde düzenleniyor. Buna göre, mahkemeler tedbir kararlarına uymayan veya aykırı hareket eden kişiler hakkında 6 aya kadar disiplin hapsi verebiliyor. Ancak bu hapis cezası yalnızca şikayet üzerine alınabiliyor.

Mahkeme, şikayetin ardından karşıdakinin savunmasını almak zorunda. Daha sonra mahkeme, tedbire uyulup uyulmadığını bizzat araştırdıktan sonra talebi karara bağlıyor.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun yasama dokunulmazlığı olduğu için böyle bir kararın verilmesi veya uygulanması  şimdilik mümkün değil. Mahkeme, bunun için Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının sona ermesini beklemek zorunda.

Gazeteci Alican Uludağ'a 2 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açıldı

HABER : Alican ULUDAĞ

Alican Uludağ, 2008’den bu yana gazetecilik yapan Alican Uludağ, yargı ve insan hakları gibi konulara odaklanıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.