enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:19 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:09 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:09 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek.
00:08 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:06 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:24 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
07:21 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:56 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:53 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:47 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:41 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu: Üniversitelerin bilgi üretmesi lazım

Kılıçdaroğlu: Üniversitelerin bilgi üretmesi lazım
04.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aydın’da sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve kanaat önderleri ile buluştu. Kılıçdaroğlu, ülkenin en büyük zenginliğinin gençler olduğunu söyledi. “Üniversitelerde bilgi üretilmesi lazım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın programına İncirliova ilçesinden başladı. Serada çilek hasadına katıldı. Tarım işçileriyle kahvaltı yaptı. Köy kahvesinde üreticilerle sohbet etti.

CHP lideri, kanaat önderleri ve muhtarla da toplantıda bir araya geldi. Çiftçinin kalkınması için her köye bir ziraat mühendisi görevlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Parasını devlet verecek gideceksin köyde köylüye yardım edeceksin kardeşim. Toprak analizlerini yapacaksın neyi ekip biçeceğini söyleyeceksin ona. Hayvancılık varsa orada bir veteriner tayin edeceksin oraya. Veteriner gidecek tedavilerini yapacak” dedi.

“Üniversitelerin bilgi üretmesi lazım”

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ekonomi de vardı. “Genç nüfus en büyük zenginliğimizdir” dedi. Üniversiteleri işaret etti:

Katma değeri yüksek ürün üretmemiz lazım. Katma değeri yüksek ürün üretmek için ne yapmalıyız? Dünyada bilinen tek yolu var. Tek yolu var. Üniversitelerin bilgi üretmesi lazım. Üniversite bilgi üretecek ki sanayici üretilen bilgiyi elle tutulan metaya dönüştürsün.”

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Haziran  2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.