enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu: İstanbul Sözleşmesi, ‘kadına yönelik şiddet’ ile savunulmalı

Kılıçdaroğlu: İstanbul Sözleşmesi, ‘kadına yönelik şiddet’ ile savunulmalı
04.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddet’ ifadeleri ile savunulması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, CHP’li kadın belediye başkanları ile bir araya geldi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kadınların yerel seçimlerde, seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 91’nci yıldönümünde CHP’li kadın belediye başkanları ile video konferans toplantısında bir araya geldi.

Gündeminde feshedilen İstanbul Sözleşmesi vardı. Kadınlara “Sözleşmeye sahip çıkın” çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Sözleşmesi çok sık kullanılıyor; ama ben İstanbul Sözleşmesi değil kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin kullanılmasını çok arzu ediyorum. ‘Kadına yönelik şiddete hayır’, ‘kadın nerede olursa olsun şiddete uğramamalı’, ‘aile içi şiddeti kabul etmiyoruz’, ‘şiddetin her türlüsüne karşıyız’ diye doğrudan doğruya şiddet sözcüğü kullanılarak İstanbul Sözleşmesi savunulabilirse onun geniş kitlelerde kabul görmesi çok daha yüksek olacaktır”

Kılıçdaroğlu, kadınların arzu edilen seviyede yerel yönetimlerde rol üstlenemediklerini söyleyerek, “Bunu büyütmek gerekiyor mu; evet büyütmek gerekiyor. Ama bunun için mücadeleyi öncelikle kadınların vermesi gerekiyor. Çünkü kadınların elde ettikleri hakları büyütmeleri, erkeklerle eşit koşullarda bu hakları getirmeleri onların en doğal hakkıdır. Ve bu hak mücadelesini verirken doğal olarak erkeklerden de büyük ölçüde destek göreceklerdir” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.