enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde kadınlara yönelik hayata geçirecekleri vaatleri açıkladı

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde kadınlara yönelik hayata geçirecekleri vaatleri açıkladı
09.11.2021
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde kadınlar için hayata geçirecekleri vaatlerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden hayata geçireceklerini, rahim ağzı kanserini önleyen HPV aşısı dahil kadınlar için önleyici sağlık harcamalarının ücretsiz olacağını söyledi.

İktidardayken ilk altı ay içinde gençler için yapacakları icraatları daha önce açıkladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Şimdi sıra kadınlar için atacağımız hızlı adımları duyurmaya geldi. Bunlar reform değil, reformlar zaten programımızda var. Bunlar halkımıza nefes aldıracak kolaylıklar. Bu videoda ilk altı ay içinde kadınlara yönelik hayata geçireceğimiz çözümleri açıklıyorum, milletimizi de şahit olmaya davet ediyorum.” dedi.

Kılıçdaroğlu, kadınlar için şu vaatlerde bulundu:

  • İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyacağız. Kadına şiddet davalarına bakan özel yetkili mahkemeler ve Yargıtay’da ayrı bir ceza dairesi kurulacak. Tüm savcı, hakim ve adli kurumlarda çalışanlar bu konuda özel eğitim alacak.
  • Her polis karakolunda ev içi şiddet konusunda eğitim almış ekipler bulunacak. İçlerinden en az biri kadın olacak. Şiddet bildiriminin aile hekimleri tarafından yapılması için polis ve aile hekimleri arasında bir iletişim kanalı oluşması sağlanacak.
  • Kadınlara şiddet uygulayan şahıslara indirimsiz şekilde, altını özenle çiziyorum, hukuki yaptırımlar uygulanacak.
  • Kadına iş yerinde uygulanan ayrımcılağa yönelik de ilk altı ayda net adımlar atacağız. İş yerinde veya evde her nerede olursa olsun kadına uygulanan fiziki şiddet gibi psikolojik ekonomik şiddet de aynı kapsamda suç sayılacak.
  • 1971 yılından bu yana Türkiye’nin taahhüt ettiği ama yasalaştıramadığı aile destekleri sigortasının yasalaştırılmasını ilk altı ayda sağlayacağım. İlk altı ayda ev kadınlığını kanuni iş tanımına dahil edeceğiz. Çalışmayan kadınların sosyal haklarını güvence altına alacağız.
  • Hane geliri asgari ücretin altında olan haneler için aile destekleri sigortasından mali destek sağlanacak. Önce hanedeki kadın adına bankada bir hesap açılacak. Sonra da para o kadının banka hesabına yatmaya devam edecek.
  • Ev kadınlarını yarı veya tam zamanlı işe alan KOBİ’lerin vereceği maaş, ödeyeceği vergide devlet aile destekleri sigortası kapsamında destek verecek.
  • Devlet memuriyetine ev kadınlarının da alınmasını teşvik edeceğim.
  • Kamuda yönetim kademelerinde en az yüzde 35 kadın kotası uygulanmasını sağlayacağım.
  • Eşinden boşanan kadınlar için ‘Yeni başlangıçlar fonu’ oluşturacağım. Kadın ve erkek arasındaki nafaka gerginliğini kesinlikle bitireceğim.
  • Boşanan kadınlara taşınma ve ev kurma desteği verilecek. Kadın çalışmıyorsa istihdama katılımı için belediyeler tarafından eğitim ve iş bulma desteği verilecek.
  • Doğum iznine ayrılmış ve kanuni süre içinde işine dönememiş ve işinden ayrılmak zorunda kalmış kadınların, ileriki yıllarda yeniden iş hayatına dönmeleri halinde istihdam eden kurum ve kuruluşlara yönelik özel vergi teşvikini getireceğim.
  • Türk kadınları iş hayatına dönmek istediğinde pozitif ayrımcılık uygulamalarından yararlanmış olacak.
  • Güçlü bir kadın sağlığı projesini başlatacağım. Kadınların sağlık, bakım ve hijyen konusundaki en büyük güvencesi devlet olacak.
  • Ergenlik çağına giren kız çocuklarının sağlık harcamaları ücretsiz olacak.
  • Rahim ağzı kanserini önleyen HPV aşısı da dahil olmak üzere tüm önleyici sağlık harcamaları ücretsiz olacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.