enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:07 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:05 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
17:26 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:33 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:56 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:40 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:39 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kiev’de şehrin kritik altyapısını korumak için bir askeri birlik kuruldu

Kiev’de şehrin kritik altyapısını korumak için bir askeri birlik kuruldu
03.04.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Ukrayna’da Şehrin kritik altyapısını korumak için Kiev’de ayrı bir askeri birlik taburu kurulduğu bildirildi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı KİEV Temsilcisi ve Aktivist Daria KALENİUK‘un haberine göre, Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klychko bunu bir Telegram’dan duyurdu .

Klitschko, “Kiev, kilit kritik altyapının korunması ve güvenliği de dahil olmak üzere savunmasını güçlendirmeye devam ediyor. Elektrik, su, gaz, ısı ve diğerleri dahil olmak üzere şehrin işleyişini sağlanıyor” dedi.

Rus ordusunun Ukrayna şehirlerini bombalamaya devam ettiğini ifade eden Vitaliy Klychko, Rusya’nın özellikle altyapıya zarar vermek için defalarca saldırıda bulunduğunu aktardı.

Kiev belediye başkanı Klychko, Kiev’de altyapıyı güvenilir bir şekilde koruma altına almak için askeri taburdan ayrı Kiev Kent Konseyi’nin 7 milletvekilinden oluşan bir güvenlik şirketi kurulduğunu belirterek, dünden itibaren başkentin kritik altyapısını savunan savaşçıların, başkent halkına bağlılık yemini ettiğini dile getirdi.

Kiev belediye başkanı Vitaliy Klychko, askerlerin, sıkıyönetim döneminde bu tür tesisleri korumak için eğitildiklerini ve gerekli pratik deneyim ve becerilere sahip olduğunu açıkladı.

Şehiri ve başkenti her alanda korumak için Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile kara kuvvetlerinin liderliği ile yakın işbirliği içinde olunduğunu ifade eden Klychko, savaşı birlikte direneceklerini ve kazanacaklarını söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşında 17. gün: 80'den fazla Türk vatandaşı camide mahsur  kaldı - Norm Haber

Kiev Şehir Devlet İdaresi’ne göre, Rus birliklerinin tam ölçekli işgalinin başlangıcından bu yana Kiev’de 154 ev, 20 özel mülk, 27 anaokulu ve 44 okul hasar gördü.

Başkentte İnşaatçılar, enstitü temsilcileri ve ekonomistlerden oluşan uzman bir heyet, altyapı, konut ve özel mülklere verilen zararı değerlendirmek için çalışıyor.

Uzmanlar, hasar tespitinden sonra çalışma planı ve hasarı onarmanın tahmini bütçesini çıkarıp komisyona sunacak.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria KALENİUK

***

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.