enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
06:06 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
20:42 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:26 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:38 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kıbrıs’ta şehit edilen 3 kardeşin adı Mavi Vatan’da yaşatılacak

Kıbrıs’ta şehit edilen 3 kardeşin adı Mavi Vatan’da yaşatılacak
23.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye Petrollerine ait sondaj destek gemilerine Kıbrıs’ta şehit edilen 3 kardeşin adı verildi. Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın oğulları Murat İlhan, Kutsi İlhan ve Hakan İlhan artık Mavi Vatan’da yaşatılacak.

Kıbrıs’ta, 24 Aralık 1963 gecesi Lefkoşa’nın Kumsal bölgesinde Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı’nda görevli olan Tabip Binbaşı Nihat İlhan´ın eşi Mürüvvet ve çocukları Murat, Hakan, Kutsi; eve giren EOKA olarak bilinen Rum çetesi tarafından küvette kurşuna dizilerek katledildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, şehit kardeşleri unutmadı. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın kardeşleri olan Murat, Hakan, Kutsi İlhan’ın isimleri, Karadeniz´de yapılan doğalgaz arama çalışmalarında görev alan gemilere verildi.

Sakarya Gaz Sahası’nda çalışmalarını sürdüren Fatih ve Kanuni gemilerinin ikmal faaliyetlerinde görev alan gemilerden Murat İlhan ve Kutsi İlhan, Filyos Limanı’ndan Karadeniz’e açıldı.

Limanda çalışmalarını sürdüren Hakan İlhan gemisinin toplantı salonun duvarına Rum çetecilerin katlettiği anne Mürüvvet ve çocukları Murat, Hakan, Kutsi İlhan’ın fotoğrafları asıldı.

Kıbrıs'ta şehit edilen 3 kardeşin adı Mavi Vatan'da yaşatılacak

Gemi Kaptanı: Şehitlerin isimlerinin verilmesi çok kıymetli bir adım

Gemi Kaptanı Cem Bingül, sondaj faaliyetlerini sürdüren Fatih ve Kanuni gemilerine destek gemileri olarak görev yaptıklarını söyledi:

Kıbrıs'ta şehit edilen 3 kardeşin adı Mavi Vatan'da yaşatılacak

“Bu gemiler geldiğinde isimleri ne olacağı gündemdeydi. Herkes beklerken bu isimler deklere edildi. Daha da kıymetli oldu bu gemiler. Hem projenin önemi, hem de şehitlerimizi anma adına çok kıymetli bir adımdı.”

Necmi İlhan: Devletimize böyle bir düşünce için minnettarız

Salgınla mücadelenin ekran yüzlerinden biri olan Prof. Dr. Necmi İlhan da gemilere şehit ağabeylerinin isminin verilmesinin kendisi için gurur verici olduğunu söyledi:

Kıbrıs'ta şehit edilen 3 kardeşin adı Mavi Vatan'da yaşatılacak

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan

“Bayrağımızın renginde ve üç denizde de üç şehit abimizin görev yapacak olması bizi ziyadesiyle memnun etti. Devletimiz büyük, gerçekten çok büyük. Türk devleti inanılmaz büyük bir devlet. Kendisi için şehit olan, can veren, kendi milletinin üyelerini, askerini, şehidini hiçbir zaman unutmuyor.”

Haber: Yaşar Atilla Öksüz

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.