enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Keşan’da çocukların karne hediyesi sahipsiz sokak hayvanları

Keşan’da çocukların karne hediyesi sahipsiz sokak hayvanları
22.06.2022
A+
A-

EDİRNE (Keşan) – TÜHA HABER / Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun düşüncesinden hareketle ortaya çıkan, hem çocuklara hayvan sevgisi kazandırmak hem de sorumluluk bilincini artırmak amacıyla Keşan Belediyesi tarafından başlatılan “Can Dostu sahiplendiriyoruz” projesi kapsamında karne hediyeleri olan sahipsiz sokak hayvanları, duyarlı vatandaşlar tarafından sahiplenilmeye başlandı.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu

 

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘Keşan Haber’den aktardığı haberine göre, Helvacıoğlu, 17 Haziran 2022 Cuma günü yani okulların kapandığı ve tüm öğrencilerin karnelerini aldığı günde, Keşan Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nden kedi veya köpek sahiplenen öğrencilere hem belirledikleri yeni “can dostu”nu teslim etti, hem de kulübe, mama ve su kabı hediye etti.

Çocukların hayvan sevgisi ve sorumluluk bilinciyle büyümesi için başlattıkları örnek karne hediyesi uygulaması hakkında konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Tüm öğrencilerimizin okulları kapandı ve yaz tatiline çıktılar. Tatilde onlara çok sevimli karne hediyelerimiz var. ‘Can dostu sahiplendiriyoruz‘ sloganıyla bir çalışma başlattık. Pet shoplardan evcil hayvan satın alınması yerine öğrencilerimizi barınağımızdan can dostu edinmeye davet ediyoruz.” dedi.

Çocukların karnelerine, can dostlarımız olan sahipsiz sokak hayvanlarının da bu örnek uygulama ile yeni yuvalarına kavuştuğunun altını çizen Helvacıoğlu, “Öğrencilerimize sevimli birer karne hediyesi vermek istedik. Öğrencilerimiz bundan sonra yaşamları boyunca barınaktan sahiplendikleri sokak hayvanlarıyla can dostu olacak. Çocuklarımıza hem hayvan sevgisinin önemini vurguluyor, hem de unutmayacakları karne hediyesi veriyoruz. Sadece öğrencilerimizi değil, sahiplenmek isteyen tüm vatandaşlarımızı barınağımıza bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Helvacıoğlu, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte barınaktan hayvan sahiplenen öğrenciler ile vatandaşlara can dostlarını verdi.

Rasim Ergene İlkokulu’ndan Ecem Budak’a karne hediyesi olarak Luna simini verdiği kedi, İlayda Düdük’e Balım adını verdiği kedi, Esin Türkkan’a üzüm adını verdiği köpek, Ayşe Okci’ye de Maylo ismini verdiği köpek sahiplendirildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.