enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:04 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:01 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kemal Gümüş’ün FETÖ’yü analiz ettiği kitabı çıktı

Kemal Gümüş’ün FETÖ’yü analiz ettiği kitabı çıktı
11.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / TRT Haber Muhabiri Kemal Gümüş, “İşgalin Yapı Taşları” kitabının ardından “FETÖ’nün Yol Haritası: Takiye Kumpas Tasfiye” kitabını da yazdı. Gümüş, örgütün 45 yıllık gizli çalışma yöntemlerini belgeleriyle ortaya koyuyor.

Takiye, kumpas, tasfiye… FETÖ’yü tanımlayan 3 sıfat.

Kemal Gümüş ile ilgili görsel sonucuTRT Haber Muhabiri Kemal Gümüş “İşgalin Yapı Taşları” isimli kitabının ardından yeni bir çalışmaya imza attı. Araştırmalarını daha da derinleştiren gazeteci Gümüş, okuyucuların karşısına bu sefer de “FETÖ’nün Yol Haritası: Takiye Kumpas Tasfiye” kitabıyla çıktı. Kemal Gümüş, kitabında yer alanlar hakkında şu bilgileri verdi:

“Bu kitapta, FETÖ’cülerin takiye ile nerelere ulaştıklarını, sosyal hayat ve bürokraside gerçekleştirdiği kumpaslar ile tasfiyeleri somut örnekleri ve belgeleri ile ele aldım. Okuyucular kitapta daha önce gün yüzüne çıkmamış çok sayıda belge görecekler.”

İlk kez gün yüzüne çıkan FETÖ talimatları dikkat çekti

Kitapta, örgütün Türkiye ve yurt dışı yapılanmasının adeta röntgeni çekildi. FETÖ’nün 45 yıl boyunca asker, emniyet, yargı, siyaset, kültür, finans, eğitim, medya ve sosyal hayatta gerçek kimliklerini gizleyen örgüt üyeleri ve yaptığı yasa dışı eylemler gözler önüne serildi.

Takiye yaparak kendisini gizleyen örgüt üyelerinin, gerçekleştirdiği kumpaslar ve tasfiye girişimleri kitapta yaşanmış olaylardan yola çıkılarak, tanıklıklarıyla anlatıldı.

Kitapta ilk kez gün yüzüne çıkan FETÖ talimatları da dikkat çekti. Onlardan biri de örgütün Rusya’daki diyalog faaliyetlerinden sorumlu sözde yöneticisinin ifadesiydi. FETÖ’nün sözde yöneticisi, 17-25 Aralık sürecinden sonra ‘Erdoğan devrilsin de devlete ne olursa olsun’ talimatı verdi.

Örgüt mensubunun MİT’e nasıl sızdırıldığı anlatılıyor

Bir başka örgüt mensubunun da MİT’e nasıl sızdırıldığı ve o kritik süreçte kendisine PKK masasında verilen görevlere ilişkin itirafları da kitapta yer aldı. FETÖ’nün sözde yöneticisinin ifadesi:

“2 Ocak 2012 tarihinde görev yerlerimize dağıtımımız yapıldı. Benim atamam PKK dairesine yapıldı. 17-25 Aralık sürecinden sonra Fetullah Y’nin evinde Serkan B., ben, Yunus  A., ve Osman kod isimli Sunay E. ile buluştuk. Sunay E. MİT imamının altındaki 4 veya 5 şahıstan biridir. Sunay E. bize, ‘Küresel güç artık Türkiye’de tek parti iktidarı istemiyor. Koalisyon hükümetleri ile ülkenin yönetilmesini istiyor’ dedi. Teşkilatı (MİT) PKK ile mücadelede zaaf gösteriyor algısını oluşturacak argümanlar araştırılıyordu. Çözüm sürecinde cemaat tarafından bu tür araştırmalar yapılıyordu.”

Kitapta yer alan FETÖ üyesinin itirafındaki sürecin; FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C terör örgütlerinin eş zamanlı harekete geçerek katliam ve kaos eylemlerine başvurduğu döneme denk gelmesi de dikkat çekti.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.