enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kazakistan ile Türkiye arasında medya ortaklığı

Kazakistan ile Türkiye arasında medya ortaklığı
06.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ile görüştü. Kazakistan’ın Bağımsızlığının 30. yılı için etkinlikler düzenlenmesine karar verildi.

Kazakistan ve Türkiye liderleri arasındaki yakın ve güvenilir bağlar sayesinde iki ülke arasındaki siyasi, eğitim, ticaret, ekonomi ve yatırım ilişkilerinin gelişmesinin olumlu yönde ilerlediğine dikkat çeken Büyükelçi Saparbekulı, önümüzdeki dönemlerde ikili işbirliğinin kültürel alanının da daha iyi olması gerektiğine inandığını söyledi.

TRT Çocuk’taki çizgi filmler Kazakçaya çevrilecek

Görüşmede, önümüzdeki dönemlerde medyanın da destekleriyle kültürel ortak projeler gerçekleştirme konusu tartışıldı.

Külltürel projeler arasında, mizah ve komedi alanlarının geliştirilmesi ile TRT Çocuk kanalındaki çizgi filimlerin Kazakçaya çevrilerek Kazakistan’da yayınlanması yer alıyor.

Büyükelçi Saparbekulı, bu tür çalışmaların, iki kardeş ülke arasındaki medeni ve manevi bağın daha da güçlenmesinde önemli bir yerinin olduğunu vurguladı.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilere her zaman destek olacaklarını söyledi.

Kazakistan’ın Bağımsızlığının 30. yılı

Ayrıca, taraflar Kazakistan Cumhuriyeti Bağımsızlığının 30. yıl dönümü vesilesiyle bir yıl boyunca etkinlikler düzenlemeye ve belgesel çekimi gerçekleştirmeye anlaştılar. Bu bağlamda, TRT Genel Müdürlüğü ve Kazakistan Büyükelçiliği hazırlık çalışmalarını başlatacakları konusunda anlaştı.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ve Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı

[TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ve Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı]

İleriki dönemlerde, iki kardeş ülkenin radyo, televizyon ve gazetecilik alan uzmanlarının tecrübe paylaşımı bağlamında, eğitim programlarının gerçekleştirilmesi olasılığı gündeme geldi.

TRT, Türkistan’a davet edildi

Görüşme esnasında, Türkistan’da düzenlenmesi planlanan Türk Keneşi Ülkelerinin Gayri Resmi Zirvesi’nin gündem konuları ele alındı.

Kazakistan Büyükelçisi, Türkistan Bölgesi Valisinin selamlarını ileterek, Zirve arifesinde TRT ailesini Türkistan’a davet etti.

Büyükelçi, TRT ailesine, Türkistan gezisi sırasında Ahmet Yesevi ile ilgili belgesel çekimi teklifinde bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Şubat  2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.