enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:09 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:08 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:07 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:06 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:05 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:04 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:03 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:02 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:19 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
00:31 Daha temiz bir çevre için ortak mücadele; İzmit Körfez’i deniz dibi araç lastiğinden temizlendi
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kayseri Melikgazi’de kent estetiğini bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapılar yıkıldı

Kayseri Melikgazi’de kent estetiğini bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapılar yıkıldı
25.12.2024
A+
A-

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçe sınırları içerisinde kalan güvenlik, görüntü ve çevre kirliliği açısından risk oluşturan metruk binaları yıkarak ilçeyi daha güvenli ve temiz hale getirdiklerini söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Melikgazi Belediyesi, çeşitli nedenlerle zamanla kullanılamaz hale gelerek çevredeki vatandaşlar için risk oluşturacak seviyeye gelen eski yapıları 2024 yılında 147 adet metruk yapı yıkarak ilçede çevre güvenliğini sağladı.

İlçedeki metruk yapıları yıkarak Melikgazi’de güvenli çevre ve görselliğe önem verdiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’miz her geçen güzelleşiyor ve büyüyor. Bir yandan ilçemizin imarı ve inşası üzerine çalışmalar yaparken diğer yandan mahallelerimizde kötü görüntü ve risk oluşturan engelleri de kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Dr. Palancıoğlu,  Tacettinveli, Gülük, Keykubat, Yıldırım Beyazıt, Kazım Karabekir, Battalgazi gibi birçok mahallede bu çalışmaları yaptıklarını belirterek, yapıların çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalması ve zararlı alışkanlıkları bulunan kişilerin mekanı haline gelmesiyle risk oluşturduğuna dikkat çekti.

“Metruk yapıların ciddi bir sorun olduğunu biliyor ve bu yönde göreve geldiğimiz günden beri ciddi çalışmalar yapıyoruz” diyen Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Güvenli çevre ve görsellik önemli. Can ve mal güvenliğini tehdit eden, metruk binaları ilgili kurumlarımızla tespit edip, ev sahiplerinden de gerekli izni aldıktan sonra ya da mahalle sakinlerimizin talebi üzerine incelemelerimiz ve yine gerekli izinlerin alımından sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın daha konforlu bir ilçede yaşaması için çalışmaya devam edeceğiz. Bina yıkım çalışmalarında çok titiz davranarak çevreye verdiğimiz rahatsızlığın minimum seviyede olmasına özen gösteriyoruz. Dolayısıyla yıkımlarla bu mahallelerimiz nefes alıyor daha güzel hale geliyor. Yeni açacağımız yollara engel teşkil eden metruk binaları da hak sahipleri ile anlaşarak yıkıyoruz. 2024 yılında 147 adet metruk yapı yıktık. Ayrıca 21 adet yapıyı da onararak güvenlik tedbirini aldık. İlçemizde güvenlik ve huzuru sağlamaya çalışıyoruz. Kimseyi mağdur etmeden, vatandaşımızı memnun edecek bir şekilde bu işlemleri yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.