enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:54 Spor basınının tanınmış isimlerinden gazeteci yazar Faik Çetiner, yaşamını yitirdi.
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:11 Türkçülük fikrinin mimarı: Ziya Gökalp
07:06 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, küresel bir güce dönüşüyor. Bugün barış, huzur, istikrar denince akla ilk Türkiye geliyor. Şefkat ve merhamet, adalet denince zihinlerde ilk bu aziz millet canlanıyor.” dedi.
06:43 Türk soylu topluluklar ‘yabancı’ sayılmayacak
00:58 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
00:45 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Muğa’nın Yatağan Girme Barajı’nda su tutulmaya başlandı
00:43 İnsani yardımın islam dünyasında ihtiyaç duyulmasının arka planı
00:33 Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Avrupa Birliği bugün en stratejik ortak olarak TDT ve Orta Asya’yı almalı”.
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk”
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
21:16 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kayseri Melikgazi’de kent estetiğini bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapılar yıkıldı

Kayseri Melikgazi’de kent estetiğini bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapılar yıkıldı
25.12.2024
A+
A-

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçe sınırları içerisinde kalan güvenlik, görüntü ve çevre kirliliği açısından risk oluşturan metruk binaları yıkarak ilçeyi daha güvenli ve temiz hale getirdiklerini söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Melikgazi Belediyesi, çeşitli nedenlerle zamanla kullanılamaz hale gelerek çevredeki vatandaşlar için risk oluşturacak seviyeye gelen eski yapıları 2024 yılında 147 adet metruk yapı yıkarak ilçede çevre güvenliğini sağladı.

İlçedeki metruk yapıları yıkarak Melikgazi’de güvenli çevre ve görselliğe önem verdiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’miz her geçen güzelleşiyor ve büyüyor. Bir yandan ilçemizin imarı ve inşası üzerine çalışmalar yaparken diğer yandan mahallelerimizde kötü görüntü ve risk oluşturan engelleri de kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Dr. Palancıoğlu,  Tacettinveli, Gülük, Keykubat, Yıldırım Beyazıt, Kazım Karabekir, Battalgazi gibi birçok mahallede bu çalışmaları yaptıklarını belirterek, yapıların çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalması ve zararlı alışkanlıkları bulunan kişilerin mekanı haline gelmesiyle risk oluşturduğuna dikkat çekti.

“Metruk yapıların ciddi bir sorun olduğunu biliyor ve bu yönde göreve geldiğimiz günden beri ciddi çalışmalar yapıyoruz” diyen Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Güvenli çevre ve görsellik önemli. Can ve mal güvenliğini tehdit eden, metruk binaları ilgili kurumlarımızla tespit edip, ev sahiplerinden de gerekli izni aldıktan sonra ya da mahalle sakinlerimizin talebi üzerine incelemelerimiz ve yine gerekli izinlerin alımından sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın daha konforlu bir ilçede yaşaması için çalışmaya devam edeceğiz. Bina yıkım çalışmalarında çok titiz davranarak çevreye verdiğimiz rahatsızlığın minimum seviyede olmasına özen gösteriyoruz. Dolayısıyla yıkımlarla bu mahallelerimiz nefes alıyor daha güzel hale geliyor. Yeni açacağımız yollara engel teşkil eden metruk binaları da hak sahipleri ile anlaşarak yıkıyoruz. 2024 yılında 147 adet metruk yapı yıktık. Ayrıca 21 adet yapıyı da onararak güvenlik tedbirini aldık. İlçemizde güvenlik ve huzuru sağlamaya çalışıyoruz. Kimseyi mağdur etmeden, vatandaşımızı memnun edecek bir şekilde bu işlemleri yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.