enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kavuncu’dan Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu

Kavuncu’dan Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu
22.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, kendisini “FETÖ”cü olmakla suçlayan İstanbul milletvekili Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu. Özdağ hakkında ihraç dilekçesi hazırlanıyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,DHA)’ya dayandırdığı haberine göre,İYİ Parti içinde İstanbul milletvekili Ümit Özdağ’ın açıklamalarıyla başlayan “FETÖ’cülük” tartışması yargıya taşınıyor.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Gülen yapılanmasıyla bağlantılı olduğunu iddia eden Ümit Özdağ hakkında bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunmadan önce adliye önünde gazetecilere bir açıklama yapan Kavuncu, “Bir televizyon programında maalesef partimizin milletvekilinin yapmış olduğu iftira ve hakaret eylemi taşıyan açıklamaları hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

“İftiracıların televizyon kanallarında, kendilerinin de adalet kapılarında” olduğunu söyleyen Kavuncu, partide Özdağ hakkında ihraç sürecinin de başladığını ifade etti.

Kavuncu, “39 ilçe başkanımız, parti tüzüğünün gerekli maddeleri uyarınca söz konusu milletvekili ile ilgili ihraç talebiyle gerekli dilekçelerini hazırladılar. Türkiye’deki tüm il başkanlarımız da aynı şekilde dilekçelerini verecekler. Hukuk ve adalet istiyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de dün yaptığı açıklamada Kavuncu’nun suç duyurusunda bulunarak Özdağ’ın iddialarını ispatlaması için bir imkan sunacağını söylemişti.

Özdağ’dan eleştirilere yanıt

Hakkında partiden ihraç süreci başlatılan Ümit Özdağ da açıklamalarıyla ilgili olarak partisi içinden gelen eleştirilere Twitter üzerinden yanıt verdi.

Özdağ, “Millî güvenlik, terör ve dış politika meselelerinde araştırma yapmadan konuşmam.Türk milliyetçiliği siyasi tarihi sadece okumadım yaşadım. Kimin kim ile bağlantısı olduğunu ve hedefini saatlerce rahmetli Türkeş ve Özdağ’dan dinledim. Bence biraz sakin olun. Bekleyelim görelim” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ ne demişti?

CNNTürk televizyonunda önceki akşam Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, Buğra Kavuncu ile ilgili olarak partinin kuruluş aşamasında Meral Akşener’i “Bu arkadaşın FETÖ’cü sivil toplum örgütünde bağı olduğuna dair bilgi var, bunu kurucu yapmayalım” diyerek uyardığını söylemişti. Özdağ bu uyarısının ardından Kavuncu’nun kurucu yapılmadığını, ancak daha sonra Akşener’i tekrar uyarmasına rağmen Kavuncu’nun İstanbul il başkanı olduğunu ifade etti.

Programda Kavuncu’nun eski MİT mensubu Enver Altaylı’nın yeğeni olduğunu söyleyen Özdağ, Kavuncu’nun Gülencilerin yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk iş adamları derneğinin başkan yardımcılığını yaptığını da dile getirdi.

Türkiye’de Gülen cemaati ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Enver Altaylı hakkında “silahlı terör örgütü yöneticiliği” ve “casusluk” suçundan dava açılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.