enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:31 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:20 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:08 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
07:02 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
07:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Katar: Kabil’deki havaalanını yeniden açmak için Taliban ile birlikte çalışıyoruz

Katar: Kabil’deki havaalanını yeniden açmak için Taliban ile birlikte çalışıyoruz
03.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Kabil’deki havaalanını mümkün olan en kısa sürede yeniden faaliyete geçirmek için Taliban ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberine göre, Bakan ayrıca, havaalanına teknik destek konusunda Türkiye ile iletişim halinde olduklarını aktardı.

El Sani, Katar’da bulunan İngiliz mevkidaşı Dominic Raab ile yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

“Karzai Havaalanının yeniden açılması için çok çalışıyoruz”

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’yla ilgili değerlendirme sürecinde olduklarını kaydeden el Sani, “Çok çalışıyoruz” diyerek, havalimanının mümkün olan en kısa sürede yeniden çalışır hale gelmesine ilişkin iyimser olduklarını dile getirdi.

Bakan ayrıca, “Umarım önümüzdeki birkaç gün içinde iyi haberler verebiliriz” ifadelerini kullandı.

El Sani, Katar’ın, Afganistan’da uluslararası uzlaşının sağlanması için çaba sarf etmeyi sürdürdüğünü ve Afgan taraflar arasında tarafsız ara bulucu rolünün devam ettiğini vurguladı.

Havaalanı, altyapısının büyük bir kısmında oluşan tahribat nedeniyle hizmet dışı.

İngiltere: Öngörülebilir gelecekte Taliban’ı tanımayacağız ancak diyaloğa açığız

İngiltere Dışişleri Bakanı Raab ise ülkesi ile uluslararası ortakların, Afganistan’daki durumu Katar’la görüşmeye devam ettiğini söyledi.

Raab, İngiltere’nin Taliban’ı tanıma ihtimaline ilişkin soruya ise, “Öngörülebilir gelecekte Taliban’ı tanımayacağız ancak diyaloğa açığız” ifadesiyle cevap verdi.

Taliban’ın kapsamlı bir hükümet kurma konusundaki taahhütlerine bağlı kalması gerektiğini belirten Raab, Taliban’ın sözleriyle değil eylemleriyle değerlendirileceğini kaydetti.

Katar’ın Afganistan’dan tahliye krizi sırasında olağanüstü çaba sarf ettiğini vurgulayan Raab ayrıca ülkesi için önceliğin İngiliz vatandaşlarına güvenli bir geçit oluşturmak olduğunu vurguladı.

Ek kaynaklar • AFP.AP,AA

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.