enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Karikatürcülerin gözüyle Covid19’in turizme etkileri

Karikatürcülerin gözüyle Covid19’in turizme etkileri
29.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Anatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlenen 12inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’n64 ülkeden, 704 sanatçı 1324 eser gönderdi.

Karikatürcülerin Gözüyle Covid19'in Turizme Etkileri

Teması “Covid 19 ve Turizm” olarak belirlenen yarışma, 2009 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenleniyor ve dünya genelinde turizm alanındaki tek karikatür yarışması olarak biliniyor.  

Resim önizlemesiAnatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlenen 12’inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na 64 ülkeden, 704 sanatçı 1324 eser gönderdi.

Teması “Covid 19 ve Turizm” olarak belirlenen yarışma, 2009 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenleniyor ve dünya genelinde turizm alanındaki tek karikatür yarışması olarak biliniyor.  

En çok başvuru Rusya Federasyonu’ndan 

Gençler ve Yetişkinler olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya Gençler kategorisine 185 sanatçı 242 eser ile katılırken, Yetişkinler kategorisinde 519 sanatçı 1080 eser gönderdi.  

Yarışmaya en fazla katılım Rusya Federasyonu’ndan oldu. Rusya Federasyonu’ndan 182 sanatçı 244 eser ile yarışmaya katılırken, bu ülkeyi 100 sanatçı ve 174 eser ile Türkiye izledi. 

Sırasıyla en fazla eser gönderen ülkeler şu şekilde oluştu: 90 sanatçı ve 190 eser ile İran, 31 sanatçı ve 61 eser ile Sırbistan, 29 sanatçı ve 59 eser ile Endonezya, 23 sanatçı ve 39 eser ile Özbekistan, 19 sanatçı ve 40 eser ile Ukrayna, 18 sanatçı ve 49 eser ile Çin, 16 sanatçı ve 32 eser ile Hindistan, 10 sanatçı ve 27 eser ile Belçika, 10 sanatçı ve 23 eser ile İtalya, 9 sanatçı ve 16 eser ile Romanya.  

Ferzan Celikkanat (@FerzanCK) | TwitterÖdüllerin sahipleri iki ayrı jüri ile belirlenecek 

12’inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nde ödül alacak eserler iki aşamalı bir seçim ile belirleniyor. Ön Değerlendirme ve Final Değerlendirme Seçici Kurulları bu amaçla görev yapıyorlar. 

Ön Değerlendirme Kurulunun çevrimiçi toplantısı 17 Ocak ve 24 Ocak 2021 tarihlerinde yapıldı ve finale kalan eserler belirlendi. Gençler kategorisinde 63yetişkinler kategorisinde ise 161 eser final değerlendirmesine kaldı. Olası itirazlar için finale kalan karikatürler 01 – 09 Şubat  2021 tarihleri arasında ilan edilecek. 

 

Beş yıldızlı karikatür yarışması 

Yarışmaya 2013 yılından bugüne ana sponsor olarak destek veren Er Yatırım’ın Genel Müdürü Ferzan ÇELİKKANAT, yarışmada bu yıl “Covid19 ve Turizm” temasının seçildiğini söyledi.  

Çelikkanat, pandemi süreci ve alınan önlemlerin en fazla etkilediği iş alanlarının başında turizm ve bağlantılı sektörlerin geliyor olması, seçilen temayı daha da anlamlı kıldığını vurguluyor. Bu alanda yaşanan olayların, sıkıntıların ve Covid19’un bırakacağı etkilerin karikatür sanatçılarının gözüyle betimlendiğini zlerine ekledi Ferzan Çelikkanat. 

Prof. Dr. Nazmi Kozak | Turizm Sektörünün En Önemli HaberleriTurizm Sektörünün En Önemli HaberleriYarışmanın koordinatörü Anatolia Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi KOZAK ise Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın on iki yıldır düzenlendiğini ve dünyada turizm temalı ve devamlılığı olan tek karikatür yarışması olmasının yanı sıra merkezi İsviçre’de olan Karikatür Birlikleri Federasyonu tarafındanon yıldır beş yıldız verilerek niteliğinin tescillenmesinden gurur duyduklarını söyledi. 

Ödüller sahiplerini İzmir’de bulacak 

12inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın ödül törenin Bahar aylarında İzmir’de, Four Points By Sheraton Otelde yapılacak. 

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın resmi internet sayfasına şu adresten erişilebilir: http://tourismcartoon.org 

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Ocak 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.