enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Karasu, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı oldu

Karasu, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı oldu
04.08.2024
A+
A-

Sakarya’nın Karasu limanından Romanya’nın Köstence şehrindeki DP World Limanı’na gerçekleştirilen Ro-Ro seferleriyle Karasu biranda, ülkenin Avrupa’ya açılan kapısı oldu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Başkanın Mesajı

[Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı]
Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın TÜHA Haber‘e yaptığı açıklamaya göre, Ro-Ro seferine çıkan Sealines firması işletmesine ait 100 Standart TIR kapasiteli (90 kabin ve 250 yolcu, 60 Frigo TIR) “MV URD” isimli gemiyle taşıma yapılabiliyor.
 Romanya’nın Köstence şehrindeki DP World Limanına sefer yapan Ro-Ro Seferleriyle de ilgili bilgi veren Başkan İshak Sarı,
İlçenin Avrupa ülkeleriyle yapılan ticarette önemli lojistik bir güzergah gerçekleştirdiğini belirterek, gerçekleşen bu seferlerin büyük önem arz ettiğini dile getirdi.
Sarı, Karasu limanından Romanya’ya uzanan seferler sayesinde ticari firmaların, sınır kapılarında uzun süre beklemelerinin gerekmeyeceğini ve buralarda karşılaşılan sorunların bir daha yaşanmayacağına dikkat çekti.
Karasu-Köstence Ro-Ro Hattı ile Avrupa'ya açılıyor - NetGazete
Ayrıca nakliye süreleri ve maliyetlerinin azalmasının da ticarette büyük bir avantaj oluşturduğunun altını çizen Belediye Başkanı İshak Sarı şunları söyledi:
“Ayrıca Avrupa’dan Köstence Limanı kullanılarak Karasu Limanı’na ve Türkiye üzerinden transit olarak üçüncü ülkelere gidecek olan araçlar için de bu yeni güzergâh, alternatif olmaktadır. Pek çok avantaj ihtiva etmesi vesilesiyle Karasu’yu Avrupa ülkelerine yapılacak ihracatın artışında güçlü bir potansiyel haline getirecek  ve bu seferlerle Türkiye ve Karasu kazanmış olacak”.
Seferler ile İlgili Ayrıntılar Şöyle:
• Yeni güzergâhta başlangıç olarak, Sealines firması işletmesinde olan 100 Standart TIR kapasiteli (90 kabin ve 250 yolcu, 60 Frigo TIR) “MV URD” isimli gemi ile hizmet veriliyor.
• Başlangıçta bir gemi ile haftada 4 sefer yapılacak olup, 2024 yılının son çeyreğinde ikinci geminin faaliyete geçirilmesi ile haftada 7 sefere çıkılması planlanıyor.
• Tek gemi ile yılda 175 sefer, ikinci gemi ile birlikte yılda 350 sefer yapılması hedeflenmekte olup ilk yıl 65.000 adet, devam eden yıllarda 100.000 adet araç kapasitesine ulaşılması bekleniyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.