enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Karantinalar Küresel Isınmaya Karşı Çok Yararlı Olmuyor”

“Karantinalar Küresel Isınmaya Karşı Çok Yararlı Olmuyor”
25.11.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Dünya Meteoroloji Örgütü, Corona virüsü salgını nedeniyle uygulanan karantina ve sokağa çıkma yasaklarına rağmen atmosfere yayılan ve küresel ısınmaya neden olan sera gazı salınımının rekor düzeylere ulaştığını açıkladı.

Salgın nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasakları, başta Hindistan ve Çin olmak üzere bazı bölgelerde hava kirliliklerinin azalmasına neden olmuştu. Ancak buna rağmen sera gazı salınımının azalmadığına dikkat çekiliyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü Genel Sekreteri Petteri TaalasDünya Meteoroloji Örgütü Genel Sekreteri Petteri Taalas, yaptığı açıklamada, uygulanan karantina ve sokağa çıkma yasaklarının küresel ısınmanın önlenmesi açısından bir çözüm getirmediğini söyledi.

Taalas, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı değerlendirmede, her ne kadar sera gazı salınımı belirli bir oranda düşse de bunun küresel ısınmayı engellemek için yeterli olmadığını söyledi.

Taalas, “Bu yıl karantinalar nedeniyle emisyonların yüzde 4 ila 7 oranında düştüğünü gözlemledik, ancak bu büyük resmi değiştirmeyecek. Çünkü karbondioksit salınımı çok ama çok yüksek” dedi.

Karbondioksit atmosferde ve okyanuslarda yüzyıllarca kalabiliyor. Dünya Meteoroloji Örgütü Atmosfer ve Çevre Araştırmaları Birimi Başkanı Oksana Tarasova da mevcut durumda atmosfere yayılan sera gazı oranının kaygı verici olduğunu söyledi.

Tarasova, “İklimlerde bu tarz büyük değişimler 100 ila 200 yıllık sürelerde gerçekleşir, oysa biz bu değişimi, emisyonlar nedeniyle sadece 40 yılda yaşadık” dedi.

Paris İklim Anlaşması küresel ısınmanın 2050 yılına kadar sadece 1,5 derece artmasını hedefliyordu. Ancak Taalas’ın açıklamasına göre bu seviyeye çok daha kısa bir sürede ulaşılacak. Bu arada Çin, Avrupa Birliği ve Güney Kore, 2060 yılına kadar karbon üretimlerini kısıtlayacakları taahhüdünde bulundu.

Çin, Avrupa Birliği ve Güney Kore, bu emisyonların küresel toplamının yüzde 50’sinden sorumlu olan ülkeler. Birleşmiş Milletler, Joe Biden’ın ABD’de başkanlığı devralmasından sonra Amerika’nın da taahhütlerini yerine getirmesini umuyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Kasım 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.