enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:10 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
00:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:19 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kanada’da Müslümanlara yönelik nefret suçları yüzde 71 arttı

Kanada’da Müslümanlara yönelik nefret suçları yüzde 71 arttı
06.08.2022
A+
A-

OTTOVA – TÜHA HABER / Kanada’da geçen yıl Müslümanlara yönelik nefret suçlarında yüzde 71 artış yaşandı.

Balkan NinnisiUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberinde, Middle East Eye’ın haberine göre, Kanada’nın resmi istatistik kurumu Statistics Canada’nın yayımladığı raporda ülke genelinde Müslümanlara yönelik nefret suçlarında belirgin bir artış gözlendiği aktarıldı.

Müslümanlara yönelik 2020’de kaydedilen saldırıların sayısı 84 iken, 2021’de 144’e yükseldiği ifade edilen raporda, böylece ülke genelinde Müslüman topluluklara karşı nefret suçlarının bir yıl içerisinde yüzde 71 arttığına işaret edildi.

2019’da 182 olay gerçekleşti

Ülke genelinde 2019’da ise Müslüman topluluklara yönelik 182 olay gerçekleşmiş, ancak 2020’de belirgin bir düşüş gözlenmişti.

“İstatistiklerde görünenden çok daha fazla”

Kanadalı Müslümanlar Ulusal Konseyi (NCCM), sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 2021’de Kanadalı Müslümanlara karşı nefret suçlarının artışına işaret ederek, “Nefret suçlarının sayısının, istatistiklerde görünenden çok daha fazla olduğu” vurgulandı.

Raporda, geçen yıl Ontario’da Müslüman bir aileyi hedef alan ve 4 kişinin öldüğü bir kişinin sağ kurtulduğu saldırıya da işaret edildi.

Ontario’da geçen yıl Nathaniel Veltman adlı 20 yaşındaki genç, karşıdan karşıya geçmeyi bekleyen aynı aileden 4 kişiye bilinçli olarak kamyonetiyle çarparak, öldürmüştü.

Polis, saldırının “önceden planlandığını” ve “nefretten kaynaklandığını” belirtirken, Başbakan Justin Trudeau olayı “terörist saldırı” olarak nitelendirmişti.

Yahudilere yönelik nefret suçunda yüzde 47 artış

Raporda, ayrıca Yahudileri hedef alan saldırıların yüzde 47, Katoliklere yönelik saldırıların ise yüzde 260 arttığı duyuruldu.

Ülkede toplam nefret suçu sayısı 2020’de 2 bin 646 iken 2021’de yüzde 27 artarak 3 bin 360’a yükseldi.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.