enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:19 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
00:56 Türk ve müslümanlara saldıran Lale Gül’ü yazdım, Lahey Büyükelçiliğimiz devam etti
00:45 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:45 ABD’nin Grönland’ı alması NATO’nun sonu olur
00:28 İranlı Gazeteci Azar MAHDAVAN: Trump, İran’a karşı Amerikan ordusunun seçeneklerini değerlendiriyor
00:22 Bazı erkeklerin daha çekici bulunmasının ardındaki ‘basit’ özellik ortaya çıkarıldı
00:16 Eski Fransa Başbakanı: İran’a dış müdahale durumu daha da kötüleştirir
00:16 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:14 Hamas: Yeni Filistin komitesi göreve başlayınca Gazze yönetimini feshedeceğiz
00:11 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Suriye Kürtleri, Suriye’nin eşit ve ayrılmaz parçasıdır”
00:00 Van Büyükşehir Belediyesi soğuk günlerde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için doğaya yem bıraktı…
20:10 Halep krizi tamamen bitti mi? Suriye’yi şimdi ne bekliyor?
17:52 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
09:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kamu bankalarından kredi alamayan İBB dışarıya borçlandı

Kamu bankalarından kredi alamayan İBB dışarıya borçlandı
05.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER/ İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kamu bankalarının kredi vermemesi nedeniyle metro çalışmalarının tamamlanması için 580 milyon dolarlık dış borç aldı. İBB Başkanı İmamoğlu dış kaynak arama çabalarının süreceğini bildirdi.

default

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kamu bankalarının kredi vermemesi nedeniyle altyapı projeleri için dış kaynaklara yöneldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro hatlarının finansmanı için uluslararası sermaye piyasalarına 580 milyon dolarlık Eurobond tahvili ihraç etmeyi başardıklarını belirterek yarım bırakılmış bütün metro hatlarını 2024’e kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

İmamoğlu düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, kaynağın dört metro hattının tamamlanması için kullanılacağını, beş yıl vadeli ve yüzde 6,6 faizli Eurobond tahvilleri için 2,4 milyar doların üzerinde talep geldiğini bildirdi.

“Yurt dışı finansman meraklısı değiliz”

Belediye yönetiminin AKP’den CHP’ye geçtiği 2019 yerel seçimlerinin ardından İBB’nin kamu bankalarındaki yüz milyonlarca lira büyüklüğündeki kredi limitinin bankalar tarafından belediyeye kullandırılmadığına işaret eden İmamoğlu, “Yoksa biz yurt dışı finansman meraklısı olmak istemeyiz” dedi.

İBB Başkanı tekrar tahvil ihracına çıkabileceklerini de belirterek, “Projelerimizi finanse etmek için farklı finansal araçları kullanmayı düşünüyoruz, bono ihracı yöntemiyle bazı ekstra çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.