enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
00:57 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM Doğu Kudüs’ten aktarıyor…
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:52 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
00:48 Adalet Bakanı Tunç, kucağında bebeğiyle keşfe çıkan hakimi tebrik etti
00:34 İsrail’in Somaliland’ı tanımasına Türkiye’den tepki: ‘Somali’nin iç işlerine açık müdahale’
00:32 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ”Kadın girişimci, kalkınmayı hızlandırır”
00:31 Ukrayna Barış Planında Mutabakat
00:31 Prof. Dr. Kanko: “Şehit Babasının Yoksulluğunu Açıklamayla Örtbas Edemezsiniz!”
00:28 Yediemin depolarında bekleyen atıl durumdaki 17 bin 47 mal ekonomiye kazandırıldı
00:22 Memur ve emekli zammı 5 Ocak’ta belli olacak
00:18 “Yüzyılın Konut Projesi”nde ilk kura çekimi bugün
00:05 (TİKA), Kuzey Makedonya’da 2005’ten bu yana eğitim, sağlık, tarım ve altyapı alanlarında 1300’ü aşkın projeyi hayata geçirdi.
15:29 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kabil’deki Saldırılarda Can Kaybı Artıyor

Kabil’deki Saldırılarda Can Kaybı Artıyor
27.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Afganistan’ın başkenti Kabil’de tahliyelerin devam ettiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın girişlerinden birinde ve hemen yakındaki bir otelde düzenlenen bombalı saldırılarda ölenlerin sayısı artıyor. Son açıklamalara göre hayatını kaybeden kişi sayısı 85’e yükselirken saldırıda ölen ABD’li asker sayısı da 13’e çıktı.

  Taleban yetkilileri, saldırılarda 72 kişinin öldüğünü, ölenler arasında 28 de Taleban militanı bulunduğunu açıkladı. Ölenler arasında başka ülke vatandaşları olup olmadığı henüz bilinmiyor. Saldırıda yaralanan kişi sayısı konusunda da Taleban’dan farklı açıklamalar geldi. Yaralı sayısı konusunda 60 ila 140 arasında olmak üzere farklı sayılar açıklandı.

ABD, ilk olarak 12 askerin saldırıda öldüğü yolunda açıklama yaptı. Ancak ağır yaralı askerlerden biri daha hayatını kaybetti. Başkan Joe Biden, dün ağır yaralı askerler olduğunu söylemişti. 15 ABD’li askerin saldırılar neticesinde yaralandığı açıklanmıştı. ABD Merkez Komutanlığı, daha sonra, yaralanan asker sayısının 18 olduğunu bildirdi. Bu saldırı 2011 yılında Afganistan’da 30 ABD’li askerin hayatını kaybetmesinin ardından en fazla ABD’li askerin öldüğü saldırı oldu.

Saldırıyı üstlenen IŞİD terör örgütünün yaptığı açıklamada saldırıda, Amerikan ordusuyla çalışan tercümanlar ve onlara yardımcı olan kişilerin hedef alındığı belirtildi. Saldırıda iki ayrı intihar bombacısının mı kullanıldığı yoksa tek kişinin iki bombayı aynı anda mı infilak ettirdiği henüz anlaşılamadı.

Bombalardan biri havalimanının en kalabalık giriş noktalarından biri olan Abbey giriş kapısında, diğeri de hemen giriş noktası yakınındaki Baron Otel’in olduğu noktada patlatıldı.

Saldırıların ardından yeni tehditler de devam ediyor. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Batılı ülkelerin tahliye işlemlerinin sonuna yaklaşıldıkça saldırı tehdidinin de arttığını söyledi. İngiltere Savunma Bakanı bu saldırılarla IŞİD benzeri terör örgütlerinin ‘ABD ve İngiltere’yi Afganistan’dan kovduk’ iddiasını savunmak için bu eylemleri yapmak istediklerini söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 27 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.