enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kabil’deki Saldırılarda Can Kaybı Artıyor

Kabil’deki Saldırılarda Can Kaybı Artıyor
27.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Afganistan’ın başkenti Kabil’de tahliyelerin devam ettiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın girişlerinden birinde ve hemen yakındaki bir otelde düzenlenen bombalı saldırılarda ölenlerin sayısı artıyor. Son açıklamalara göre hayatını kaybeden kişi sayısı 85’e yükselirken saldırıda ölen ABD’li asker sayısı da 13’e çıktı.

  Taleban yetkilileri, saldırılarda 72 kişinin öldüğünü, ölenler arasında 28 de Taleban militanı bulunduğunu açıkladı. Ölenler arasında başka ülke vatandaşları olup olmadığı henüz bilinmiyor. Saldırıda yaralanan kişi sayısı konusunda da Taleban’dan farklı açıklamalar geldi. Yaralı sayısı konusunda 60 ila 140 arasında olmak üzere farklı sayılar açıklandı.

ABD, ilk olarak 12 askerin saldırıda öldüğü yolunda açıklama yaptı. Ancak ağır yaralı askerlerden biri daha hayatını kaybetti. Başkan Joe Biden, dün ağır yaralı askerler olduğunu söylemişti. 15 ABD’li askerin saldırılar neticesinde yaralandığı açıklanmıştı. ABD Merkez Komutanlığı, daha sonra, yaralanan asker sayısının 18 olduğunu bildirdi. Bu saldırı 2011 yılında Afganistan’da 30 ABD’li askerin hayatını kaybetmesinin ardından en fazla ABD’li askerin öldüğü saldırı oldu.

Saldırıyı üstlenen IŞİD terör örgütünün yaptığı açıklamada saldırıda, Amerikan ordusuyla çalışan tercümanlar ve onlara yardımcı olan kişilerin hedef alındığı belirtildi. Saldırıda iki ayrı intihar bombacısının mı kullanıldığı yoksa tek kişinin iki bombayı aynı anda mı infilak ettirdiği henüz anlaşılamadı.

Bombalardan biri havalimanının en kalabalık giriş noktalarından biri olan Abbey giriş kapısında, diğeri de hemen giriş noktası yakınındaki Baron Otel’in olduğu noktada patlatıldı.

Saldırıların ardından yeni tehditler de devam ediyor. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Batılı ülkelerin tahliye işlemlerinin sonuna yaklaşıldıkça saldırı tehdidinin de arttığını söyledi. İngiltere Savunma Bakanı bu saldırılarla IŞİD benzeri terör örgütlerinin ‘ABD ve İngiltere’yi Afganistan’dan kovduk’ iddiasını savunmak için bu eylemleri yapmak istediklerini söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 27 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.