enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kabil’de Yabancıların Kaldığı Otele Saldırı

Kabil’de Yabancıların Kaldığı Otele Saldırı
13.12.2022
A+
A-

Afganistan’ın başkenti Kabil’de yabancı müşterilere hizmet veren bir otel saldırıya uğradı. Taleban yetkililerine göre saldırganların üçü öldürüldü.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Reuters kaynaklı haberine göre, Reuters haber ajansı otelin Çin vatandaşları arasında popüler olduğunu bildirdi.

Taleban hükümeti sözcüsü Zabihullah Mücahid iki yabancı otel müşterisinin kaçmak için pencereden atlayarak yaralandıklarını kaydetti. Bölge sakinleri patlama ve silah sesleri duyduklarını bildirdi, sosyal medyada yayılan fotoğraflarda binadan duman yükseldiği görüldü.

Kabil’deki Acil Durum Hastanesi, kendilerine bir kilometre uzaklıkta patlama ve silah sesleri duyulduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, toplam 21 kişinin hastaneye getirildiği, bunların 18’inin yaralı, 3’ünün ise hastaneye taşındıkları sırada hayatlarını kaybetmiş oldukları belirtildi.

Taleban tarafından atanan Kabil polis şefi Halid Zedran saldırının birkaç saat sürdüğünü ve “temizlik” operasyonunun devam ettiğini söyledi.

Saldırının sorumluluğunu hemen üstlenen olmadı ancak IŞİD’in bir uzantısı ve Taleban’ın rakibi olan IŞİD Horasan örgütünün, saldırılarını arttırdığı biliniyor.

Saldırı, Çin Büyükelçisi’nin Afganistan Dışişleri Bakan Yardımcısı ile yaptıkları toplantıdan bir gün sonra geldi. Toplantıda, güvenlik ve büyükelçiliğin korunmasına daha çok dikkat gösterilmesi konuları ele alınmıştı.

Çin devlet haber ajansı Xinhua, saldırının bir Çin konukevi ve Kabil’deki büyükelçiliğe yakın bir noktada düzenlendiğini ve durumun yakından izlendiğini belirtti.

Çin Büyükelçiliği, Reuters haber ajansının konuyla ilgili yorum talebini henüz yanıtlamadı.

Afganistan’da son haftalarda çok sayıda saldırı düzenlendi. Bunlar arasında bu ayın başında Pakistan Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırı ve Rusya Büyükelçiliği yakınındaki intihar saldırısı da var. Her iki eylemi de IŞİD üstlenmişti.

2021 Ağustos ayında Afganistan’da iktidarı yeniden devralan Taleban ülkenin güvenliğine odaklandığını belirtiyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.