enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:50 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:11 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
00:05 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
00:00 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kabil’de Dört Ayrı Patlama

Kabil’de Dört Ayrı Patlama
11.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Afganistan’ın başkenti Kabil’de dört ayrı patlama meydana geldi. Patlamada yaşamını yitiren iki kişiden birinin bölge emniyet müdürü olduğu belirtiliyor.

Reuters haber ajansına göre Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryan, Emniyet Müdürü Mohammadzai Kocayi ile birlikte korumasının da öldüğünü açıkladı.

Aryan’ın açıklamalarına göre, olay yerinde bir kişi de yaralandı.

Bölgedeki Serena Oteli yakınlarında da bomba yüklü bir araç patladı. Emniyet birimleri otelin olduğu bölgedeki saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Kocayi ve korumasının yaşamını yitirdiği saldırının düzenlendiği ‘Beşinci Bölge’ başkent Kabil ile ülkenin güney kentleri arasındaki ana ulaşım noktalarından biri. Bölgede Taleban’ın etkisi devam ediyor.

Taleban yetkilileri saldırılarla ilgili sorulara henüz yanıt vermedi. Son dönemlerde hükümet yetkililerine yönelik saldırılardan sorumlu tutulan grup bu iddiaları da reddediyor.

Afgan yetkililer, aktivistler ve gazetecilerin hedef alındığı küçük ve büyük çaplı bombalı saldırılar oldukça artmış durumda.

Saldırıların, Taleban milisleriyle Afgan hükümeti arasında Doha’da yürütülen barış müzakerelerini yeniden devreye sokma çabalarının devam ettiği bir dönemde artması dikkat çekiyor.

Yetkililer, yeni ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin barış müzakereleriyle ilgili planları gözden geçirme süreci nedeniyle görüşmelerin askıya alındığını söylüyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Şubat 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.