enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kabil’de Dört Ayrı Patlama

Kabil’de Dört Ayrı Patlama
11.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Afganistan’ın başkenti Kabil’de dört ayrı patlama meydana geldi. Patlamada yaşamını yitiren iki kişiden birinin bölge emniyet müdürü olduğu belirtiliyor.

Reuters haber ajansına göre Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryan, Emniyet Müdürü Mohammadzai Kocayi ile birlikte korumasının da öldüğünü açıkladı.

Aryan’ın açıklamalarına göre, olay yerinde bir kişi de yaralandı.

Bölgedeki Serena Oteli yakınlarında da bomba yüklü bir araç patladı. Emniyet birimleri otelin olduğu bölgedeki saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Kocayi ve korumasının yaşamını yitirdiği saldırının düzenlendiği ‘Beşinci Bölge’ başkent Kabil ile ülkenin güney kentleri arasındaki ana ulaşım noktalarından biri. Bölgede Taleban’ın etkisi devam ediyor.

Taleban yetkilileri saldırılarla ilgili sorulara henüz yanıt vermedi. Son dönemlerde hükümet yetkililerine yönelik saldırılardan sorumlu tutulan grup bu iddiaları da reddediyor.

Afgan yetkililer, aktivistler ve gazetecilerin hedef alındığı küçük ve büyük çaplı bombalı saldırılar oldukça artmış durumda.

Saldırıların, Taleban milisleriyle Afgan hükümeti arasında Doha’da yürütülen barış müzakerelerini yeniden devreye sokma çabalarının devam ettiği bir dönemde artması dikkat çekiyor.

Yetkililer, yeni ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin barış müzakereleriyle ilgili planları gözden geçirme süreci nedeniyle görüşmelerin askıya alındığını söylüyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Şubat 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.