enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
00:57 Nahçıvan Özerk Cumhuriyet
00:57 Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM Doğu Kudüs’ten aktarıyor…
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Müslüman Amerikan Cemiyeti Kongresi’ne mesaj
00:52 Gümrüklerde piyasa değeri 1 milyar 26 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi
00:51 Trump ile Zelenskiy, ABD’de buluşuyor: Barış için kritik görüşme
00:48 Adalet Bakanı Tunç, kucağında bebeğiyle keşfe çıkan hakimi tebrik etti
00:34 İsrail’in Somaliland’ı tanımasına Türkiye’den tepki: ‘Somali’nin iç işlerine açık müdahale’
00:32 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ”Kadın girişimci, kalkınmayı hızlandırır”
00:31 Ukrayna Barış Planında Mutabakat
00:31 Prof. Dr. Kanko: “Şehit Babasının Yoksulluğunu Açıklamayla Örtbas Edemezsiniz!”
00:28 Yediemin depolarında bekleyen atıl durumdaki 17 bin 47 mal ekonomiye kazandırıldı
00:22 Memur ve emekli zammı 5 Ocak’ta belli olacak
00:18 “Yüzyılın Konut Projesi”nde ilk kura çekimi bugün
00:05 (TİKA), Kuzey Makedonya’da 2005’ten bu yana eğitim, sağlık, tarım ve altyapı alanlarında 1300’ü aşkın projeyi hayata geçirdi.
15:29 Fransız sinema efsanesi Brigitte Bardot 91 yaşında hayatını kaybetti
08:42 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Japonya eski Başbakanı Şinzo Abe silahlı saldırıya uğradı

Japonya eski Başbakanı Şinzo Abe silahlı saldırıya uğradı
08.07.2022
A+
A-

TOKYO – TÜHA HABER / Japonya’nın eski Başbakanı Şinzo Abe, bir konuşma sırasında silahlı saldırıya uğradı. Japon medyası saldırı sonrası yere yığılan Abe’nin tedavi altına alındığını ancak hayati belirtiler göstermediğini aktardı.

NHK televizyonu, Abe’nin sokakta yere yığıldığını ve güvenlik görevlilerinin ilk müdahaleyi yaptığını gösteren görüntüleri yayınladı. Yere yığılan Abe’nin göğüs bölgesinde kan olduğu dikkat çekti. NHK, Abe’nin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Abe’nin durumunun ‘çok ağır’ olduğunu söyledi.

Abe, pazar günü parlamentonun üst kanadı için yapılacak seçimler için cuma günü Nara’da kampanya yürütüyordu.

NHK kanalı, polisin olay yerinde Yamagami Tetsuya adında bir erkek şüpheliyi gözaltına aldığını aktardı.

Abe’nin sağlık durumunun ciddiyeti konusunda bir açıklama yapılmadı ancak kalp yetmezliği yaşadığı bildirildi.

Kalp yetmezliği, kalbin yeterince kan pompalayamaması ve vücudun geri kalanına gerekli oksijeni sağlayamaması durumunda kullanılıyor. AP’ye göre Japonya’da yetkililer, ‘kalp yetmezliği’ ifadesini kişinin artık hayatta olmadığı ancak resmi bir ölüm ilanının da yapılmadığı durumlar için kullanıyor.

2020 yılında istifa eden Abe, hedeflerinin çoğunu yarım bırakmanın “üzüntü verici” olduğunu söylemiş, yarım kalan bu hedeflerin Kuzey Kore tarafından kaçırılan Japonlar meselesi, Rusya ile olan toprak anlaşmazlığı ve anayasa revizyonu olduğunu söylemişti.

Anayasa revizyonu konusu onu ülkesinde ‘bölücü bir figür’ haline getirmişti.

Silahlı saldırıların nadiren yaşandığı Japonya, dünyanın en sıkı silah kontrol yasalarına sahip ülkelerinden biri.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Temmuz 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.