enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
00:40 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:37 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:36 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:36 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:28 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:15 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:10 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
00:05 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:03 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İzmir Menemen’de Fay Zonu İncelemesi

İzmir Menemen’de Fay Zonu İncelemesi
23.04.2022
A+
A-

İZMİR – TÜHA HABER / Menemen Belediyesi, olası bir deprem riskine karşı, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı yetkilileri ve akademisyenlerle birlikte 19 mahallesini etki sahasına alan Menemen fay zonunu inceledi.

Çalışmaları inceleyen Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Altyapı, üstyapı tedbirlerini alarak deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek mecburiyetindeyiz” dedi.

Menemen Belediyesi, kenti ve kent sakinlerini olası bir deprem riskine karşı hazırlamak ve hazırlanmak için, 1 yıl önce 19 mahallenin imar planlarına esas çalışmalar doğrultusunda jeolojik-jeoteknik etüt faaliyetlerine başladı.

Belediyenin bu konuda uzman personelleri, akademisyenler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte yürütülen bu çalışmayla, Menemen sınırları içerisindeki fay hatlarının varlığı ile bu faylardan birinin harekete geçmesi durumunda çevresine verebileceği hasar seviyesini incelendi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Depremin hayatımızın bir gerçeği olduğunu ifade eden  Başkan Vekili Pehlivan, “Yaşadığımız kent 1. derece deprem riski altında bir bölge. Doğal afetlerin ne zaman olabileceğini önceden bilemeyebiliriz. Ancak bir erken tanı ışığında hazırlıklarımızı yapıp önlemlerimizi alabiliriz. Menemen Belediyemiz, vatandaşlarımızı olası bir deprem riskine karşı ‘Güvende miyiz?’ sorusunu gidermek için, geçtiğimiz yıl 19 mahallemizde imar planına esas alarak, etüt çalışmaları ve fay araştırmalarına başladı. Belediyemizin konu ile ilgili uzman personelleri, akademisyenler ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, fay hatlarının varlığı ile bu faylardan birinin olası bir hareketiyle kentimize verebileceği can ve mal kaybı seviyesini tespit ediyor. Elde edilecek bu hayati veriler ışığında kentleşme çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bugün ekiplerimizle birlikte sondajları ve jeofizik çalışmaları tamamlanan bu mahallelerimizin, fay raporlarının hazırlanması sürecini de başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Belediye bünyesinde Menemen Arama Kurtarma Birimini de kurduklarını hatırlatan Pehlivan, “Bizler doğal afet gerçeğinden yola çıkarak, belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Menemen Belediyesi Arama Kurtarma Birimi ve yetiştireceğimiz Kent Afet Gönüllüleriyle çaresiz olan değil, çarenin kendisi olmaya aday bir kent olacağız” diye konuştu.

Saha çalışmaları tamamlanan lokasyonlara ait raporlama çalışmaları devam etmektedir.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.