enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İyi Parti’de milliyetçiliğin tasfiyesi devam ediyor

İyi Parti’de milliyetçiliğin tasfiyesi devam ediyor
08.04.2022
A+
A-

Son günlerde gündem dış politika odaklı olduğundan içeriye pek bakamadık. Bu esnada Millet İttifakı kendi dünyası içinde çeşitli tasfiye ve dizayn çabalarına girişmiş. Mesela İmamoğlu’na sonunda, kerhen de olsa “Kılıçdaroğlu CHP’nin adayıdır” dedirttiler. Bu esnada İyi Parti’nin içinde de çeşitli tasfiye ve rotasyonlar yaşanıyordu.

Prof. Dr. Hasan B. YALÇIN & İstanbul Ticaret Üniversitesi 

Partinin milliyetçi geçmişiyle tanınan üç beş isminden ikisi, Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu, pek de şık olmayan bir usulle tenzili rütbeye uğradılar. Koray Aydın Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’ndan alındı. Yavuz Ağıralioğlu ise Başkanlık Divanı’ndan tamamen düştü.

İyi Parti’den gelen açıklamalara bakıyorum da bunları sıradan görev değişikliği gibi sunmaya çalışmalarını anlayamıyorum. Tabii ki bu değişimlerin siyasi bir anlamı var. Çünkü bunlar sıradan değişimler değil. Parti kimliğini ilgilendiren sistematik bir dizayn var ortada.

İyi Parti, MHP’den koparken veya kopartılırken teşkilatlanmasını milliyetçiler üzerine kurarak yürüdü. Bu teşkilatın orasına burasına yeni isimler konduruldu, ama teşkilat yapısı baştan itibaren milliyetçilik ekseninde şekillendi. Sanırım zor işi milliyetçiler yaptı. Parti ortaya çıktı. Şimdi de kenara itilmeleri gerekiyor.

İYİ Partili Buğra Kavuncu'dan Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu

Dikkat ederseniz bir sistematik içinde ilerliyor bu dizayn süreci. Daha önce de milliyetçi olarak bilinen Ümit Özdağ gibi isimler tasfiye edilmişti. Mesela, Buğra Kavuncu ile Ümit Özdağ arasındaki çarpışmadan Ümit Özdağ kaybederek ayrılmıştı.

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti'den istifa edecek mi? 'Meral Akşener'le görüşeceğim' - Internet Haber

Aslında tek başına Yavuz Ağıralioğlu’nun başına gelenler bile süreci anlamak için yeterli. Yavuz Bey, Meclis Başkanvekilliği’nden Parti Sözcülüğü’ne, oradan da Yurtdışı Türklerle İlgili Başkan Yardımcılığı’na kadar adım adım düşürülmüştü. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. En son Başkanlık Divanı’ndan da çıkartıldı. Sizce bu süreç bir tesadüften ibaret olabilir mi?

Koray Aydın: Rezalette son perde - Son dakika haberleri – Sözcü

Teşkilat üzerinde daha fazla etkiye sahip olan Koray Aydın ise pasif bir göreve çekilmiş. Bir sonraki adımda daha da zayıflatılacağı ve son adımda tamamen devre dışı bırakılacağı bir süreç onun için de başlamış. Alıştıra alıştıra…

Müsavat Dervişoğlu'ndan MHP'li Akçay'a sert tepki

İlginç biçimde bu tür işleri bir de milliyetçi isimlere savundurtuyorlar. Birkaç gündür parti adına Müsavat Dervişoğlu açıklama yapıyor. “Tasfiye yok. Basit bir değişim. Performans kriterlerine göre değerlendirme yapıldı” cinsinden daha da rencide açıklamalar yapıyor. Bir siyasetçiye “siyaseten anlaşamadık” dersiniz eyvallah da “performansı düşük” derseniz, “işe yaramıyordu” demiş olursunuz.

Ama dediğim gibi, İyi Parti milliyetçiliği önce bir makyaj ve altyapı malzemesi olarak kullandı, şimdi de tasfiye ediyor. Ümit Özdağ ve diğerleri giderken muhtemelen partisini savunan Yavuz Bey şimdi sıranın kendine geldiğini anlamıştır. Koray Aydın henüz anlamadıysa yakında o da anlayacaktır. Sonra sıra diğer milliyetçilere gelecektir. O yüzden partide son kalan milliyetçilere uyarımdır. Şimdilik sıra size gelmedi diye partideki konumunuza bu kadar yapışıp milliyetçi arkadaşlarınızı harcamayın. Yarın sıra size gelince birbirinizin yüzüne bakacaksınız. Parti fani, milliyetçilik baki.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.