enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İyi Parti’de GİK toplanıyor: Seçimlere ittifaksız mı girilecek?

İyi Parti’de GİK toplanıyor: Seçimlere ittifaksız mı girilecek?
13.09.2023
A+
A-

* İyi Parti Genel İdare Kurulu (GİK) yarın ‘yerel seçim’ gündemiyle toplanacak.

* Toplantıda, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in daha önce yaptığı “seçime ittifaksız girileceğine” dair açıklaması masaya yatırılacak.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

İyi Parti’nin yerel seçimlere ittifaksız girip girmeyeceği yarın toplanacak Genel İdare Kurulu’nda belli olacak.

Toplantıda partinin yerel seçimlerdeki politikasına ilişkin kesin karar verilecek. 50 üyenin görüş bildireceği kritik toplantı, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında yapılacak.

Akşener daha önce yaptığı açıklamada “Biz seçime her yerde ayrı gireceğiz” diyerek ittifaklara kapıyı kapatmıştı. Partinin en üst yönetim organı Genel İdare Kurulu’nda Akşener’in bu açıklamasının parti politikası haline getirilmesi öngörülüyor.

Toplantının ardından, İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun partinin kararını açıklaması bekleniyor.

“İş birliği isteyen bizim adayımızı desteklesin”

İyi Parti yerel seçimlerde bölgesel ve küçük çaplı iş birliklerine kapıyı kapatmıyor. Parti içinde, “81 ilde biz aday çıkaralım, iş birliği isteyen bizim adayımızı desteklesin” fikri öne çıkıyor. Bu kapsamda, “Yerel seçimde sahada karşılığı olmayan hiçbir ortak adaya evet demeyiz” görüşü benimseniyor.

Akşener’in ittifaksız seçim kararının toplantıda kabul edilmesi halinde İyi Parti’de belediye başkan adaylarının belirlenmesi ve ilan edilmesi süreci başlayacak.

Akşener daha önce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak partisinin İzmir milletvekili Ümit Özlale’yi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak da 24. dönem milletvekili Mesut Dedeoğlu’nu göstermişti.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.