enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:17 Yine Hakem Kararları…!!!
11:01 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
07:37 Koridorun Sahipleri: Trump Rotası ile Kim Kazandı?
07:33 CHP’li Erhan Adem, “İflasın eşiğindeki Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiyi borç yükü altında bıraktı
07:31 Konya Emlakçılar Odası Başkanı Altınay, 8 yıl önce yapımı yasaklanan stüdyo daire dönemi yeniden başlıyor
07:25 Yeni Suriye’de Şam Yönetimi; Uzlaşacak mı, Egemen mi olacak?
07:05 Antalya Arkeoloji Müzesi’ndeki 100 bine yakın eser, yıkım kararı sonrası paketlenerek taşınmaya başladı.
07:01 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), Bosna Hersek’te Düzenlenecek
03:00 Trafik levhaları yeniden düzenlenecek
02:27 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Obrucak Barajı’nın açılışına katıldı
07:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecimizle inşallah bunu yeni bir safhaya taşıyoruz”
06:04 AK Parti Kongre Merkezi’nden, partinin 24. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’ndan notlar!
03:26 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Uraloğlu, TÜRASAŞ tarafından Sivas’ta üretilen “Askeri Tank Taşıma Vagonu Teslim Töreni”nde konuştu…
03:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘İnsanlığın Vicdanı Gazze’de Sınanıyor’ makalesi
02:32 Memurun toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump-Putin zirvesini değerlendirdi
21:59 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, iki lider arasındaki temasların toplamda en az 6–7 saat sürebileceğini açıkladı.
21:46 Gazeteci Napolitano, Putin-Trump görüşmesini değerlendirdi: ‘Putin üstün konumda’
14:52 Macron’un Eylül’deki BM Genel Kurulunda Filistin’i tanıyacağını açıklaması Trump’ın küçümsediği gibi “ağırlığı olmayan bir söz” …
14:47 Amerikan Kamuoyu İsrail Aleyhine Dönüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti’de ‘Akşener’in fotoğrafı indirilsin’ krizi

İYİ Parti’de ‘Akşener’in fotoğrafı indirilsin’ krizi
14.06.2024
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bugünkü kapalı grup toplantısında, partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in parti teşkilatlarındaki fotoğraflarının kaldırılmasını istediği belirtilen Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’u kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Ankara’dan BBC Muhabiri Ayşe SAYIN’ın haberine göre, Watch BBC News Live From England For Free, 60% OFF, 41% OFFDervişoğlu’nun kapalı grupta milletvekilleri ve partilileri Akşener aleyhinde konuşmamaları konusunda uyardığı ve “Kim olursa olsun genel başkanımız ve parti politikaları konusunda boş ve yanlış ifadeler kullananların gözünün yaşına bakmayacağız” mesajı verdiği öğrenildi.

İYİ Parti’nin kurucu genel başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi, parti içinde tartışma yaratmış, hatta bazı milletvekilleri ve partililer tarafından eleştirilmişti.

Dervişoğlu’ndan ‘vefa’ uyarısı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, basına kapalı gerçekleştirilen grup toplantısında ise Akşener’le ilgili açıklamalarında dikkatli olmaları konusunda milletvekilleri ve partilileri uyardı.

Edinilen bilgiye göre Dervişoğlu, partinin kurucu genel başkanı Meral Akşener hakkında eleştiri sınırlarını aşan değerlendirmeler yapılmasına tepki göstererek, partinin kurucu genel başkanına “vefa” gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

“Akşener-Erdoğan görüşmesi” konusunda yöneltilen sorulara partinin ilk açıklaması doğrultusunda yanıt verilmesini isteyen Dervişoğlu, Akşener ve parti politikalarına yönelik eleştiri sınırlarını aşan açıklama yapanların “gözünün yaşına bakılmayacağı” mesajı verdi.

Akşener-Erdoğan görüşmesine ilişkin İYİ parti yönetimi, “30 yıllık siyasi birikimi olan Akşener’in bu tür görüşmeler yapmasının normal karşılanması gerektiği” açıklaması yapmıştı.

Uz, ‘Fotoğrafları indirilsin’ dedi, Akşener yazı gönderdi: Fotoğraflarımı indirin

Kapalı grup toplantısında Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un, Erdoğan görüşmesi nedeniyle eleştirdiği Akşener’in fotoğraflarının indirilmesini talep ettiği bilgisi kulislere yansıdı.

Bunun üzerine Akşener, İYİ Parti Genel Başkanlığı’na yazı göndererek, fotoğraflarının indirilmesini istedi. Akşener, şu ifadelere yer verdi:

“12 Haziran 2024 tarihinde yapılan kapalı grup toplantısında İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz beyefendinin, kurucu genel başkan olarak şahsımın Sayın Cumhurbaşkanı’nı ziyareti nedeniyle, fotoğraflarımın genel merkez, milletvekili, il ve ilçe teşkilat makamlarından indirilmesi konusundaki talebi doğrultusunda, gereğinin behemehal talimatlandırılarak yapılması hususunu bilgilerinize sunarım.”

dervisoglu

Kesin ihraç istemiyle disipline sevkedildi

Akşam saatlerinde ise kurultay sürecinde genel başkan adaylarından Tolga Akalın’a destek veren ve Akşener’e muhalif olan Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un kesin ihraç istemiyle disipline sevkedildiği açıklandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, sosyal medya hesabından Meral Akşener’i de etiketleyerek yaptığı açıklamada, Genel Başkan Dervişoğlu’nun Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’u, parti tüzüğündeki yetkisine dayanarak, “tedbirli” olarak ve kesin ihraç istemiyle müşterek disiplin kuruluna sevkettiğini duyurdu.

“Tedbirli” sevk olduğu için Uz, disiplin süreci sonuçlanana kadar parti faaliyetlerine katılamayacak.

Ayşe Sayın (@aysesayin) / X

Gazeteci* Ayşe SAYIN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.