enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, ‘Rüzgârgülü Projesi’ni uygulamaya geçirdiğimiz anda 303 bin yeni iş imkânı ortaya çıkacak’

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, ‘Rüzgârgülü Projesi’ni uygulamaya geçirdiğimiz anda 303 bin yeni iş imkânı ortaya çıkacak’
19.10.2022
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü,  İYİ Parti iktidarlığında yoksulluğu yok edeceklerini belirterek,” Sosyal devlet anlayışı neymiş halk bizle görecek” dedi.Başkan Serpil Tütüncü, insanların yaşaması için gerekli olan mal ve hizmetlere sahip olamamasının yoksulluk olarak tanımlandığını hatırlatarak, bu insanların, yiyecek, barınma, eğitim, sağlık gibi hayati ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çektiğini, hastalıklara, ekonomik bozulmalara ve doğal felaketlere karşı savunmasız kaldığını söyledi.

Dünya nüfusunun yaklaşık yarısının 2 dolarlık yoksulluk sınırının altında yaşadığını ifade eden Tütüncü,  dünya nüfusunun en zenginini oluşturan yüzde 10’luk kesimin şu anda gelirin yüzde 52’sine sahip olduğunu, dünya nüfusunun en yoksul yarısının ise sadece yüzde 8’lik bir geliri paylaştığını dile getirdi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, “dünyadaki 47 kişinin serveti, 3,7 milyar insanın servetinin toplamına eşittir.Yoksulluk, Türkiye’de de göz ardı edilemeyecek bir sorundur. Kırsal yoksulluk, tarım sektörünün zayıflaması ile gizli işsizliğin açık işsizliğe dönüşmektedir. Özelleştirme ile pek fabrika satılmış, istihdamın azalması yoksulluğu tetiklemiştir” dedi.“TÜRKİYE GELİRİ AZ ÜLKELERİ ÜÇE KATLADI”TÜRK-İŞ’in raporuna göre Eylül 2022’de açlık sınırının 7 bin 245 Türk Lirası  ve yoksulluk sınırının ise 23 bin 600 TL olduğuna vurgu yapan Serpil Tütüncü, 5 bin 500 TL olan asgari ücretin, açlık sınırının bin 745 TL altında kalırken, dört kişilik bir ailede herkesin asgari ücretle çalışsa dahi, hane gelirinin yoksulluk sınırını geçinemediğini aktardı.

Başkan Serpil Tütüncü, “2022 yılı için Türkiye’de sefalet endeksi son iki yılda katlanarak artmıştır. 2015 yılına göre 6 yılda 4,2 kat artış göstermiştir. Türkiye, Güney Afrika’yı ikiye Brezilya’yı da üçe katlamıştır” dedi.

“İYİ Parti iktidarında; Bir daha hiçbir çocuğumuz, sağlığını, açlığı, yoksulluğu, adaletsizliği düşünmek zorunda kalmayacak” diyen Tütüncü, “Rüzgârgülü Projesi ile çocuklarımızın doğru beslenmesini sağlayarak; okul öncesi çağda, 235 bin, okul çağında ise tam 2 milyon çocuğumuzu hastalıklara karşı korumamız mümkün olacak” şeklinde konuştu.“RÜZGAR GÜLÜ PROJESİ İLE AZALTACAĞIZ”İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, şunları söyledi:

“Rüzgârgülü Projesi’ni uygulamaya geçirdiğimiz anda 303 bin yeni iş imkânı ortaya çıkacak. Bu yeni iş imkânlarının, yüzde 78’inde, kadınları istihdam ettiğimizdeyse şu an işsiz olan, 236 bin kadın, iş sahibi olacak.Ülkemizde aileler, artan gelir eşitsizliği ve yoksulluk altında çocuklarını okutmaya çalışıyor. Türkiye’de, her 3 çocuktan 1’i, yoksullukla ve yoksunlukla mücadele ediyor. Rüzgârgülü Projesi’yle; yoksulluğu ve gelir eşitsizliğini de azaltacağız.”

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.