enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İyi Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, partisinden istifa etti

İyi Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, partisinden istifa etti
22.12.2023
A+
A-

İyi Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, İyi Parti’den istifa ettiğini, TBMM üyeliğini bağımsız milletvekili olarak sürdüreceğini duyurdu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiYücel Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İyi Partinin kuruluş amaçlarına değinerek, partide bulunma nedenlerini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde başlayan siyasi ittifak tartışmalarının, yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde devam ettiğine işaret eden Arslan, İyi Partinin 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ittifaksız girme yönündeki kararını anımsattı.

Arslan, partinin yetkili organları ve Genel Başkan Meral Akşener’in bilgisi dahilinde Ankara’da işbirliğinin devam ettirilmesi için çaba gösterdiğini belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 5 yıldır Millet İttifakı’nın belediyesi gibi çalıştığını, bu süreçte İyi Parti Ankara İl Başkanlığı ve 21 ilçe başkanının Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı desteklediğini anlattığını ifade etti.

İyi Partinin 6 Aralık 2023 tarihinde yapılan TBMM Grup Toplantısı sonrasında görüştüğü Genel Başkan Akşener’in “CHP’den somut bir teklifle gelinmediğini ve Mansur Yavaş’a karşı menfi bir tutum içinde olmadığını” söylediğini aktaran Arslan, “Kendilerine ‘konunun taraflarıyla bu diyaloğu paylaşabilir miyim?’ diye sordum. Onay vermeleri üzerine yaptığımız konuşmayı ilgili taraflarla paylaştım ve atmaları gereken adımlar hususunda oluşan görüşlerimi ifade ettim.” ifadelerini kullandı.

Akşener’in Uşak’ta yaptığı açıklamalardan sonra Ankara ile ilgili seçim işbirliği zemininin ortadan kalktığı kanaatine vardığını kaydeden Arslan, özel gayretlerinin “partiye zarar vermek, kumpas kurmak, operasyon çekmek” şeklinde itham edilmesinin üzüntü verici olduğunu vurguladı.

“İşbirliği yapmama kararı uygun değil”

Yüksel Arslan, yerel seçime ittifaksız girme kararının alınması sürecinde il ve 21 ilçe teşkilatının yanı sıra İyi Partiyi destekleyen seçmenin iradesini yetkili parti organlarına ve Genel Başkan’a iletme sorumluluğunu yerine getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

Bu nedenle gönlüm ferah, içim rahattır. Bu itibarla, toptancı bir yaklaşımla İyi Partinin Ankara’da büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı seçiminde işbirliği yapmaksızın aday çıkarma kararının uygun olmadığını belirtmek isterim. Partimizin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde takınacağı tutum ile ilgili karar alma sürecinde Genel Başkanım Sayın Akşener ‘Sizin Mansur Bey ile yakınlığınızı biliyorum. Partimizin Ankara’daki adayına çalışın diyemem. Siz serbestsiniz.’ demiştir. Ancak ben, üyesi ve milletvekili olduğum partinin aday çıkardığı bir ilde başka bir adayı desteklemenin siyasi, ahlak ve nezaket ile bağdaşmayacağını düşünüyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ı desteklemeyi vefakarlığın yanı sıra insani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum. Dün ateş çemberinden geçerken omuz omuza mücadele ettiğim Sayın Yavaş’ın gerektiği yerde gösterdiği cesareti yakinen bilirim. Bırakın korkak olmayı, çatal yüreklidir. Bu sebeple yol arkadaşlığı yapmaktan, dava arkadaşı olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. TBMM üyeliğimi bağımsız milletvekili olarak devam ettirmek üzere İyi Parti üyeliğinden istifa ediyorum.”

Arslan’ın istifasıyla İyi Partinin Meclis’teki sandalye sayısı 38’e indi.(TBMM)

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.