enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
00:00 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya’da son 10 yıldaki 7’nci hükümet resmen göreve başladı

İtalya’da son 10 yıldaki 7’nci hükümet resmen göreve başladı
14.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İtalya’da yeni Başbakan Mario Draghi yemin ederek resmen görevine başladı. Draghi önderliğinde kurulan hükümetin başlıca görevi koronavirüs salgını ve ekonomik sorunlarla mücadele olacak. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters / GY,ET)’ye dayandırdığı habere göre, İtalya’da yeni Başbakan Mario Draghi ve kabinesinde yer alan bakanlar Cumhurbaşkanlığında düzenlenen törenle yemin ederek resmen göreve başladı.

Guisseppe Conte’nin liderlik ettiği koalisyon hükümetinin Ocak ayında bozulmasıyla başlayan hükümet krizi, cuma günü Draghi’nin yeni hükümeti Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya sunmasıyla sona ermişti. Yeni hükümette İtalya’nın başlıca partilerinin büyük çoğunluğu yer alıyor. 5 Yıldız Hareketi, Demokratik Parti, Lig Partisi, Forza Italia, Italia Viva ile Özgürler ve Eşitler’den toplam 15 bakan ile 8 teknokrat bakan kabinede görev alacak. Önceki hükümette dışişleri bakanı olarak görev yapan Luigi Di Maio ile beraber beş bakan yerlerini korudu.

Öncelik ekonomi ve salgın

93 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınına karşı atılacak adımlar ile Avrupa Birliği’nden (AB) gelecek olan 200 milyar euro kurtarma fonunun küçülmekte olan ülke ekonomisini yeniden ayağa kaldırmak için nasıl kullanılacağına yönelik programları belirlemek Draghi’nin başbakanlık koltuğundaki öncelikleri olacak.

Yeni İtalyan hükümeti Cumhurbaşkanı Mattarella'nın huzurunda yemin ederek görevine başladı

Yeni İtalyan hükümeti Cumhurbaşkanı Mattarella’nın huzurunda yemin ederek görevine başladı

Draghi’nin ekonomi konusunda başarılı olması, uzun zamandır İtalya’nın ekonomik sorunlarının sancısını çeken Euro Bölgesi için de rahatlama anlamına geliyor. Ancak İtalya’nın İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşadığı en büyük ekonomik sorunlarla karşı karşıya olmasından dolayı yeni başbakanın işinin kolay olmadığı belirtiliyor.

Son 10 yıldaki 7’nci hükümet

Avrupa Merkez Bankası’nın eski başkanı olan Draghi’nin kurduğu hükümet gelecek hafta parlamentoda güvenoyu almaya çalışacak. Koalisyonda yer alan partilerin parlamentodaki sandalye sayıları dikkate alındığında, hükümetin güvenoyu sağlaması bekleniyor.

İtalya’da normal takvime göre seçimler iki yıl sonra yapılacak, ancak yeni hükümetin o zamana kadar görevde kalabileceğine şüpheyle yaklaşanlar da var. Koalisyonda yer alan partilerin göç, yargı, altyapının geliştirilmesi, refah düzeyinin yükseltilmesi gibi temel konularda ciddi görüş ayrılıklarına sahip olduğu belirtiliyor. İtalya’da son 10 yılda 7 hükümet kuruldu. Draghi hükümeti 1946 yılından bu yana ülkede kurulan 67’nci hükümet.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.