enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:31 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:13 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı…
00:03 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:01 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
00:01 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya ve Hollanda’da 1,7 milyar dolar değerinde Rus varlığı donduruldu

İtalya ve Hollanda’da 1,7 milyar dolar değerinde Rus varlığı donduruldu
25.03.2022
A+
A-

ROMA, AMSTERDAM – TÜHA HABER / Rusya medyasında yer alan haberlere göre, İtalya ve Hollanda, bloğun ülkelerine yönelik yaptırımları doğrultusunda Rus vatandaşlarına ait 1,7 milyar dolarlık varlıkları dondurdu.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Russian Today)’ye dayandırdığı haberinde, ANSA haber ajansının haberine göre, İtalya Başbakanı Mario Draghi Salı günü yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin video bağlantısı aracılığıyla İtalyan parlamentosuna hitaben yaptığı konuşmanın ardından, İtalya’nın AB kara listelerindeki varlıklı Ruslara ait 882 milyon doların üzerindeki mal varlığına el koyduğunu söyledi.

Bu ayın başlarında, İtalyan hükümeti yaklaşık 154 milyon dolar değerinde Rus varlıklarını dondurduğunu söyledi.

Ele geçirilen hisse senetleri arasında milyarderler Alexei Mordashov ve Gennady Timchenko’ya ait iki yat ve diğer kişilere ait 28 milyon euro değerinde çeşitli mülkler vardı.

Daha sonra hükümet, Rus işadamı Andrei Melnichenko’ya bağlı 580 milyon dolarlık bir gemi olan, dünyanın en büyük özel yelken destekli motorlu yat olduğu söylenen yatın ele geçirildiğini de bildirdi.

Hollanda salı günü daha fazla Rus varlığının dondurulduğunu da duyurdu.

Maliye Bakanı Sigrid Kaag, Hollanda Parlamentosu Alt Meclisi’ne yazdığı bir mektupta, 21 Mart itibariyle Hollanda’nın Rus varlıklarını ve işlemlerini yaklaşık 392 milyon euroyu dondurduğunu söyledi.

Hollanda hükümetinin internet sitesinde yayınlanan mektuba göre, 242 milyon euronun en büyük kısmı, güven ofislerine yerleştirilen varlıklardan oluşuyor.

Bankalarda yaklaşık 145 milyon euro ve varlık yönetimi firmalarında yaklaşık 4 milyon euro donduruldu. Emekli maaşlarında yaklaşık 380 bin euro donduruldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Mart 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.