enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:03 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:03 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:04 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya ve Hollanda Çin’den gelen tonlarca ilaç üretim malzemesine el koydu

İtalya ve Hollanda Çin’den gelen tonlarca ilaç üretim malzemesine el koydu
03.07.2024
A+
A-

* İtalya ve Hollanda’da, Çin’den gelen ve Ecstasy gibi on milyonlarca MDMA hapının üretiminde kullanılan yedi tona yakın kimyasal madde ele geçirildi.

* İtalyan gümrüğüne göre bu maddelerin değerinin yüz milyonlarca avro olduğu tahmin ediliyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

TÜHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’in haberine göre, Gümrük yetkilisi Gina Caggiano AFP’ye yaptığı açıklamada, operasyonun “Avrupa düzeyinde istisnai” olduğunu söyledi.

İtalyan gümrüğünden yapılan açıklamada, “Çin’den gelen ve 63 milyondan fazla MDMA (Ecstasy) tableti üretmeye yetecek miktarda, uyuşturucu üretiminde kullanılan toplam 6.337 ton kimyasal madde içeren bir sevkiyata” el konulduğu belirtildi.

Hollanda’da iki Çinli tutuklanırken, yasadışı madde üretiminde kullanılan ve Hollanda’da satılacak olan yasal kimyasalların ithalatını “bizzat denetlediğinden” şüphelenilen Milano’da ikamet eden Çinli bir iş adamı hakkında ön soruşturma başlatıldı.

Caggiano : “Bu sevkiyatı İtalya’da tespit ettik, daha sonra Hollanda olduğu ortaya çıkan nihai varış yerini anlamaya çalıştık. Olayı, Avrupa düzeyindeki iş birliği sayesinde takip ettik” diyen Caggiano, “1603 kilogram malzemenin Hollanda’ya ulaştığını ve ele geçirildiğini ve iki kişinin tutuklandığını” doğruladı.

İtalyan gümrükleri daha sonra amfetamin ve metamfetamin için bir hammadde olan 2124 ton ağırlığında bir başka PMK sevkiyatını yakaladı. İtalyan iş adamının Varese’deki depoları arandığında 4.213 ton BMK ele geçirildiğini” açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.