enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya ile Rusya arasında casusluk krizi

İtalya ile Rusya arasında casusluk krizi
31.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / “Gizli belgeleri” para karşılığı bir Rus yetkiliye vermeye çalıştığı iddia edilen bir İtalyan donanma subayının yakalanmasının ardından, İtalya iki Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı.. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AP,AFP / JD,ET)’ye dayandırdığı habere göre, İtalya, bir Rus askeri yetkiliye gizli belgeler satmaya çalıştığı iddia edilen İtalyan donanma subayının suç üstü yakalanmasının ardından, iki Rus yetkiliyi sınır dışı edeceğini duyurdu.

İtalyan polisi tarafından dün Roma’da yapılan açıklamada, İtalyan subayın salı akşamı Rus bir yetkili ile gerçekleştirdiği “gizli buluşma” sırasında casusluk suçlamasıyla tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, operasyon sırasında iki şüphelinin de yakalandığı, ancak sadece İtalyan subayın tutuklandığı kaydedildi. İtalyan şüphelinin, “gizli belgeleri” para karşılığı başka kişilere vermeye çalışmakla suçlandığı belirtilirken, Rus Büyükelçiliği’nde görevli kişinin ise diplomatik dokunulmazlık nedeniyle tutuklanmadığı ifade edildi. Polisin her iki şüpheliye de, “casusluk ve devlet güvenliği ile ilgili ciddi suçlamalar” yönelttiği bildiriliyor.

Luigi di Maio

Luigi Di Maio

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio da, Rusya’nın Roma Büyükelçisi Sergey Rasov’un dün sabah bakanlığa çağrılarak, protesto notası verildiğini açıkladı. Bakan, Rus Büyükelçi’ye “çok ciddi işlere karışan iki Rus yetkilinin sınır dışı edileceği bilgisinin verildiğini” belirtti.

İtalyan La Repubblica gazetesi, gözaltına alınan subayın Genelkurmay Başkanlığı’nda çalıştığını ve İtalya Savunma Bakanlığı’nın yanı sıra NATO faaliyetlerini içeren çok sayıda “gizli belgeye” erişiminin olduğunu yazdı. Corriere della Sera gazetesi ise subayın Ruslardan 5 bin euro aldığını iddia etti.

Rusya’dan açıklama

Olayla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, konunun ayrıntılarına dair henüz bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, “Oldukça olumlu ve yapıcı bir karaktere sahip olan Rus-İtalyan ilişkilerinin korunmasını umuyoruz” ifadesini kullandı.

Rus diplomatların sınır dışı edilecek olmasını üzüntüyle karşıladığını bildiren Dışişleri Bakanlığı ise “ikili ilişkilerin düzeyi ile bağdaşmayan bu durum karşısında atılacak olası adımların daha sonra açıklanacağını” duyurdu.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.