enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:27 Anlaşma istemeyen kim?
00:52 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı…
00:51 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:50 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
00:38 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:30 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:30 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:28 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:22 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:21 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:08 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya Başbakanı Meloni Avrupa Parlamentosu seçimleri için aday olduğunu açıkladı

İtalya Başbakanı Meloni Avrupa Parlamentosu seçimleri için aday olduğunu açıkladı
06.05.2024
A+
A-

Partisinin kökenleri Benito Mussolini’nin Faşist ideallerine dayanan Meloni, muhalefetteyken İtalya’nın Euro Bölgesi’nden çıkması çağrısında bulundu ve 2022’de seçilmesi bazı Avrupa başkentlerinde endişelere yol açtı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Avrupa temsilcisi deneyimli Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’nEuroNews’e dayandırdığı haberinde, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İtalya’nın Kardeşleri Partisi’ne (FdI) desteği arttırmak amacıyla haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olacağını bildirdi.

Meloni, seçilmesi halinde ise milletvekili koltuğuna oturmayacağını ifade etti.

Avrupa genelinde 6-9 Haziran tarihlerinde yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri, 18 aylık sağcı koalisyon için önemli bir güç testi niteliği taşıyor.

Meloni, AB politikalarını belirlemek ve kampanyayı başlatmak üzere sahil kenti Pescara’da düzenlenen parti konferansında tezahürat yapan partililere seslendi.

Giorgia Meloni, “İtalya’da yaptığımızı Avrupa’da da yapmak istiyoruz. Merkez sağ güçleri bir araya getiren ve solu muhalefete gönderen bir çoğunluk yaratmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Partisinin kökenleri Benito Mussolini’nin Faşist idealine dayanan Meloni, muhalefetteyken İtalya’nın Euro Bölgesi’nden çıkması çağrısında bulundu ve 2022’de seçilmesi bazı Avrupa başkentlerinde endişelere yol açtı.

Ancak göreve geldikten sonra özellikle Ukrayna ve Orta Doğu gibi dış politika konularında genel olarak Avrupa yanlısı, ortodoks bir çizgi izledi.

Son kamuoyu yoklamalarına göre partisi yüzde 27’lik destek oranıyla İtalya’nın en popüler partisi konumunda.

Muhalefetteki Demokratik Parti (PD) yaklaşık yüzde 20, sol eğilimli 5 Yıldız Hareketi ise yüzde 16 oy oranına sahip.

Meloni, AB seçimleri için İtalya’nın beş seçim bölgesinin tamamında İtalya’nın Kardeşleri için oy pusulasındaki ilk isim olacak. Ama başbakan olması hasebiyle, mesaisinin “tek bir dakikasını” bile kampanya için kullanmayacağı sözünü verdi.

Demokratik Parti lideri Elly Schlein de geçen hafta aday olacağını açıklamıştı.

Keza iktidardaki koalisyonda yer alan merkezci Forza Italia Partisi lideri Antonio Tajani de aday olacağını duyurmuştu.

Her üç lider de siyasetle çok az ilgilenen ancak parti liderlerinin isimlerinin oy pusulasında olması dolayısıyla oy verme potansiyeli bulunan seçmenleri sandığa çekmek için aday olduklarını belirtiyor.

Giorgia Meloni kimdir?

İlk kez 2006 yılında İtalya Temsilciler Meclisi’ne seçilen 1977 yılı doğumlu Giorgia Meloni, 2012 yılında siyasetçi arkadaşları Ignazio La Russa ve Guido Crosetto ile birlikte aşırı sağcı, neo-faşist, milliyetçi muhafazakar çizgideki İtalya’nın Kardeşleri Partisini kurdu.

Meloni, 2014 yılında parti başkanı oldu ancak o yıl Avrupa Parlamentosu üyeliğine seçilemedi.

Bir çocuk annesi olan Meloni, eşcinsel evliliklere ve eşcinsel çiftlerin evlat edinmesine karşı duruşuyla biliniyor.

Meloni’nin başında bulunduğu parti, yasa dışı göç konusunda ‘sıfır tolerans’ yaklaşımına sahip ve bu minvaldeki AB anlaşmalarının yeniden müzakere edilmesini istiyor.

“Post-faşist” olarak nitelenen İtalya’nın Kardeşleri Partisi, yasa dışı göçmenlere dikkat çekiyor ve “Avrupa’nın İslamlaşması” iddiasını dillendiriyor.

İtalya Anayasasının, ülke hukukunu Avrupa hukukundan üstün tutacak şekilde değiştirilmesini destekliyor.

Meloni’nin İtalyan siyasetinde üst düzey göreve gelen ilk kadın olarak tarihe geçme arzusu taşıdığı biliniyor.

Almanya'daki seçimler Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ'ne emanet

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.