enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
17:09 Güvenlik kaynakları: Türkiye savaşın tarafı değildir
16:44 İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13:12 MSB: İran’dan ateşlenen mühimmat imha edildi
13:08 CENTCOM: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
12:18 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
09:03 İstiklal Marşı 105 yaşında
12:59 Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
10:46 8 ülkenin bakanlarından Mescid-i Aksa hakkında ortak bildiri
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:38 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:18 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:49 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsveç NATO tatbikatlarına ilk kez tam üye olarak katıldı

İsveç NATO tatbikatlarına ilk kez tam üye olarak katıldı
25.06.2024
A+
A-

Bu yılki Baltık tatbikatları, artık tam bir NATO üyesi olan İsveç’in ittifaka dahil olmasından bu yana ilk kez tatbikatlara katılması bakımından önem taşıyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil İngilizce

20 NATO ülkesinden yaklaşık 9.000 personelin katılımıyla, yıllık Euronews Ajara'yı 160 Ülkede Yayınlayacak | Gürcü Haberdüzenlenen Baltık Operasyonları (BALTOPS) tatbikatı Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından stratejik önemi artan Baltık Denizi bölgesinde gerçekleştiriliyor.

Bu yılki Baltık tatbikatları, artık tam bir NATO üyesi olan İsveç’in ittifaka dahil olmasından bu yana ilk kez tatbikatlara katılması bakımından önem taşıyor.

Perşembe gününe kadar sürecek olan tatbikatlar deniz mayını taraması, denizaltı tespiti, çıkarma ve kitlesel zayiat senaryolarına tıbbi müdahale gibi kapsamlı eğitim operasyonlarını içeriyor.

Tatbikatların temel amacı NATO kuvvetlerinin birlikte çalışabilirliğini arttırmak ve ittifakın ortak güvenlik konusundaki kararlılığını göstermek.

NATO’nun Deniz Vurucu ve Destek Kuvvetleri (STRIKEFORNATO), ABD Donanması’nın 6. Filosu ile birlikte, yaklaşık 50 donanma gemisi ve 45 uçak ve helikopterin yer aldığı tatbikatları düzenliyor.

Bu tatbikatlar Baltık Denizi’nin yanı sıra İsveç’in stratejik Gotland Adası ile Litvanya, Polonya ve Almanya’da gerçekleştiriliyor.

Baltık bölgesinin önemi, Rusya ve Norveç’ten Almanya, Polonya ve diğer Avrupa ülkelerine uzanan büyük doğalgaz boru hatları nedeniyle arttı. Rusya’nın 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından giderek daha kritik bir bölge haline geldi.

Baltık Denizi bölgesindeki NATO tatbikatı
Baltık Denizi bölgesindeki NATO tatbikatıCameron C. Edy/Copyright 2024 The AP. All rights reserved

ABD Deniz Piyadeleri’nden Andrew T. Priddy, NATO’nun Gotland Adası’ndaki varlığının önemini vurgulayarak, “Baltık Bölgesi’nin dinamik zorlukları rafine, hassas ve etkin bir amfibi kabiliyeti gerektiriyor.  İsveç’te gerçekleştirdiğimiz de tam olarak bu. Çıkarma yeri bilinçli olarak seçilmiştir. NATO’nun Gotland Adası’ndaki varlığı Baltık Denizi’nin güvenlik ve istikrarının korunması açısından hayati önem taşımaktadır,” dedi.

Kapsamlı ortak tatbikatlar, NATO’nun stratejik önceliklerinin ve kritik jeopolitik öneme sahip bir bölgedeki hazırlık durumunun altını çiziyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.