enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:10 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:10 Sapanca Gölü’nde Sular Çekildi: Balıkların Yüzdüğü Yerde Şimdi Yürüyüş Yapılıyor
00:09 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:08 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:06 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:05 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:03 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:11 Haftanın SAHA Bülteni’ninden özetler
00:10 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:08 Kültür-sanat odaklı haberler
00:06 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:05 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:04 APOSTO’dan Haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstiklal Caddesi’ne ‘7000 Kişi’ Sınırlaması Getirildi

İstiklal Caddesi’ne ‘7000 Kişi’ Sınırlaması Getirildi
06.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Corona virüsü tedbirleri kapsamında Taksim İstiklal Caddesi için Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından 7000 kişi kısıtlaması getirildi.

Caddede yürümek isteyen ziyaretçiler, İstiklal Caddesi girişine ve Tünel Meydanı’na yerleştirilen karekodları telefonlarından okutarak polis ve zabıta ekiplerinin kontrolunda caddeye girebiliyor. Bu sayede caddeye giriş yapanların sayısı belirlenerek kalabalık oluşmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Karar kapsamında caddenin Taksim Meydanı girişinden Tünel Meydanı’na kadar olan kısmında aynı anda 7000 kişi bulunabileceği ve yoğunluğun artması durumunda girişlerin geçici olarak durdurulacağı açıklandı.

Ayrıca İstiklal Caddesi’ndeki kişi sayısının kontrolunun sağlanması adına caddeye çıkan 63 girişten 61’i polis tarafından bariyerlerle kapatıldı.

Aynı zamanda yüz yüze gelecek şekilde yürümenin bulaşma riskini daha da arttırması nedeniyle tramvay yolu orta nokta kabul edilerek herkesin sağdan yürümesi için yerlere uyarı etiketleri yapıştırıldı.

VOA Türkçe’nin görüşünü aldığı İstanbullular’dan bazıları uygulamanın işe yarayacağını düşünürken bazıları ise mantıklı bulmadıklarını ifade etti.

“Alışveriş merkezleri açıkken caddelere sınırlama getirmek mantıklı değil”

Caddeye getirilen 7000 kişi kısıtlamasının uygulanabilir olmadığını dile getiren Avukat Görgün Danacı, çok daha ciddi sorunların olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Adliyeler tıka basa dolu. Salı ve perşembe günleri binlerce kişinin olduğu kapalı bir ortamda görev yapmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda buradaki birçok işyeri ve alışveriş merkezleri hala açık. Oradaki çalışanların ve müşterilerin sağlık tehlikesi devam ediyor. Salgın bu tarz yerlerde daha rahat bir şekilde yayılabilmekte. Sokakları, caddeleri insanlara kapatarak sorun çözülemeyecektir. Bence çok mantığı olan bir uygulama değil.”

“İşe yarayabilecek bir teknik”

Özel sektörde çalışan Irmak Kaya ise getirilen kısıtlama ve uygulamayı olumlu bulduğunu ifade ederek, “Kalabalığı ölçmek için işe yarayabilecek bir teknik kullanıldığını düşünüyorum” dedi.

“Caddeyi düzenleyelim derken girişlerde risk alınmış”

İstiklal Caddesi’ndeki yoğunluğun azaltılması için uygulanan karekod sisteminin iyi bir uygulama olabileceğini ifade eden Serhat Bayazıt, bazı eksikliklere de şu sözleriyle dikkat çekti: “Burayı tekrar düzenlemeleri gerekiyor. Çünkü yoğunluk çok fazla. Caddeyi düzenleyelim derken burayı risk altına almışlar.”

HABER : Umut ÇOLAK & İstanbul

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Aralık 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.