enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:13 Ruhangiz Aliyeva,”Halk Birliği Temsilcilik Ofisleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Guba-Haçmaz Ekonomik Bölgesinde faaliyete geçti”
00:13 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:07 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:06 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:04 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
00:02 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:01 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:01 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:00 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
17:04 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İşte İzmir Metrosu’nun 28’lik delikanlısı

İşte İzmir Metrosu’nun 28’lik delikanlısı
22.06.2024
A+
A-

Kent ulaşımının can damarı İzmir Metrosu’nun ilk tren seti ADtranz MD 501, 24 yıldır ilk günkü gibi İzmirlilere hizmet vermeye devam ediyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

İzmir Metrosu'nun 28'lik delikanlısı

1996 yılında üretilen ve 2000 yılında ilk seferine çıkan MD 501’in İzmir Metro AŞ’nin kendi atölyesinde yaptığı periyodik bakım ve restorasyonlar sayesinde uzun yıllar İzmirlilere hizmet vermesi hedefleniyor.

İzmir Metrosu’nun ilk tren seti, ADtranz MD 501, hafif raylı ulaşım sisteminde ilk günkü gibi İzmirlileri taşımayı sürdürüyor. Merhum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina döneminde kurulan İzmir Metro AŞ’nin Üçyol–Bornova arasında hizmet vermesi için aldığı tren setlerinin bakımı özenle yapılıyor.

Milyonlarca yolcu ve kilometre
22 Mayıs 2000 tarihinde hattın açılışından önce kente gelen ilk tren seti 1996 üretimi ADtranz MD 501, İzmir Metro AŞ’nin kendi atölyesinde yaptığı mekanik bakımlar, iç ve dış aksamında yapılan restorasyonlarla randımanlı olarak hat üzerinde seferlere devam ediyor. 24 yılda 1 milyon 800 bin kilometre yol yapan, milyonlarca yolcu taşıyan MD 501’in uzun yıllar daha İzmirlilere konforlu bir yolculuk sunması hedefleniyor.

1996'da üretildi, 2000'de ilk seferine çıktı: İşte İzmir Metrosu'nun 28'lik  delikanlısı

Sayılkan: 1 milyon 800 bin kilometre yol yaptı
İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Ertan Sayılkan, “501 numaralı trenimiz filomuzun ilklerinden. 1996 üretimi bir tren. Trenimiz 2000 yılından bu yana da yolculu işletim yapıyor. Düzenli olarak diğer trenlerimizle birlikte çalıştırıyoruz. Periyodik bakımlarımızla trenimiz hala ilk günkü gibi ve ticari ömrü de yapılan bakımlarla artırılmış durumda. Dışarıdan hizmet satın alımı yapmıyoruz. Rulman, kart gibi tüm bakımları ekiplerimizle yapıyoruz. Trenlerimizi hiçbir sıkıntı yaşamadan, ticari ömrünü uzatarak kullanıyoruz” dedi.

İzmir Metrosu’nun Üçyol-Bornova arasındaki ilk etabının temeli Ekim 1995’te Burhan Özfatura döneminde atıldı. 2000 yılının Mayıs ayında ise merhum Ahmet Piriştina’nın başkanlığı döneminde tamamlanarak hizmete açıldı.

Yaşam Koçu Gül KABACAOĞLU, “ANKA Gelişim Kulübü' ve Yaşam Koçluğu Eğitimi'ne  ilgi yoğun”

Gazeteci* Gül KABACAOĞLU

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.