enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul’da 99 kişi FETÖ’nün kurşunlarıyla şehit düştü

İstanbul’da 99 kişi FETÖ’nün kurşunlarıyla şehit düştü
14.07.2024
A+
A-

Türk siyasi tarihinin en uzun ve en karanlık gecesini milletin iradesi aydınlattı. Halk, FETÖ’cü askerlerin namluları karşısında dimdik durdu. İhanet gecesinin en çok yara alan şehirlerinden biri de İstanbul oldu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Merve Güneş
Merve Güneş, TRT Muhabiri

Türkiye’nin en uzun ve en karanlık gecesiydi 15 Temmuz. Hain darbe girişiminde FETÖ mensupları 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74 tank ve 246 zırhlı aracı ele geçirdi. O araçları, her bir parçasında hakkı olan vatandaşa doğrulttu. Her şeyi hesap ettiklerini düşündüler ama hesaplayamadıkları şey millet iradesi oldu.

Yüz binlerce kişi sokağa çıkarak hain kalkışma karşısında dimdik durdu. Ya yaylım ateşine tutuldular ya da tankların altında kaldılar. Vatanına sahip çıkmak adına FETÖ’cü askerlerin karşısında omuz omuza verdiler.

15 Temmuz'dan Bugüne FETÖ İle Mücadele, Siyaset Nuri Salık | Kriter Dergi

FETÖ’cülerin karşısında durdular

Ellerinde ne silah, ne patlayıcı ne de başka bir mühimmat vardı. Sahip oldukları tek şey göğüslerine dolan imandı. Gözlerini kırpmadan siper oldular vatana. Hain kalkışmanın yaşandığı gece, İstanbul 99 şehit verdi.

34 kişi köprüde, 14 kişi Saraçhane Meydanı’nda, 7 kişi Türk Telekom binasının önünde şehit düştü. Çengelköy, Tuzla, Esenler, TRT İstanbul Radyosu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki saldırılarda ise 23 kişi şehit oldu. O gece farklı yerlerden 21 şehit haberi daha geldi.

Gecenin kaderini millet değiştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihte emsali görülmemiş bu kalkışma karşısındaki tavrı darbe girişiminin önüne geçti. “Milletimi meydanlara davet ediyorum” sözleriyle yüz binlerce kişi FETÖ’cü hainlerin karşısına dikildi. Milletin iradesi ihanet gecesinin kaderini değiştirdi.

Devre arkadaşları şehit Cennet Yiğit'i anlattı! '5 kez rüyama girdi'

Henüz 15’indeki Halil İbrahim Yıldırım da, 1 ay sonra nişanı olan 23 yaşındaki polis memuru Cennet Yiğit de FETÖ’cü askerlerin kurşunlarıyla şehit düştü.

Şehitlerin kanıyla verilen mücadele aydınlık bir sabaha çıktı. 15 Temmuz şehitleri unutulmadı. İsimleri, cadde ve sokaklarda, okullarda yaşatılıyor. Yaşadıkları, hikayeleri, verdikleri güçlü mücadele tarihe kazındı.

***
Yazar hakkında
Merve GÜNEŞ, 1992 yılında İstanbul’da doğdu. Ayvansaray Üniversitesi’nde İngilizce Grafik Tasarım alanında eğitim aldı. Ardından Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında eğitim görmeye başladı. Meslek hayatına ilk olarak 2014 yılında Daily Sabah gazetesinde başladı. 4 yıl boyunca gazetenin hem teknik hem de içerik alanında çalıştı. 2018’de ise TRT Haber’de göreve başladı. 3 yıl boyunca Sıcak Nokta programında muhabirlik yaptı. Uluslararası ilişkiler, ulusal güvenlik, terörle mücadele ve doğal afet gibi konularda sahadan çok sayıda özel ve dosya haber hazırladı. Şimdi ise TRT Haber İstanbul İstihbarat servisinde görev yapıyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.