enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:30 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:30 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:01 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul Kadıköy Belediyesi Eccar Yönetim Kurulu’na Seçildi

İstanbul Kadıköy Belediyesi Eccar Yönetim Kurulu’na Seçildi
04.12.2021
A+
A-

İSTANBUL-TÜHA HABER / Avrupa Irkçılık Karşıtı Kentler Ağı – ECCAR’ın Fransa’da gerçekleşen Genel Kurulu’nda, Kadıköy Belediyesi oy birliğiyle Yönetim Kurulu’na seçildi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Kadıköy Belediyesi, UNESCO tarafından kentlerin ırkçılık, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı ile mücadele politikalarını iyileştirmek amacıyla kurulan Avrupa Irkçılık Karşıtı Kentler Ağı’na 2019 yılında katılmıştı.

Kadıköy Belediyesi ECCAR’ın Fransa’da düzenlenen genel kurulunda yapılan seçimde oy birliğiyle 4 yıllığına yönetim kuruluna seçildi.

Fransa’da bulunan ve genel kurulda konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, bu karardan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve şöyle söyledi:

“Kadıköy Belediyesi olarak, her türlü ırkçılık, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı ile mücadelede beraber yol yürümekten onur duyduğumuz Avrupa Irkçılık Karşıtı Kentler Ağı’nın bugün yönetim kurulu üyeliğine oy birliği ile seçildik. Dünyaya benzer yerlerden baktığımız ve benzer değer yargılarına sahip olduğumuz kurumları birleştiren ve bir araya getiren ECCAR’ın yönetim kuruluna seçilmiş olmaktan dolayı memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. 2019’da bu ağa katılarak, ırkçılıkla mücadelede ürettiğimiz yaratıcı çözümleri ve bu konuda geliştirdiğimiz projelerimizi uluslararası standartlara taşımayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı hedeflediğimiz bu yolda bu ağa katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Avrupa Irkçılık Karşıtı Kentler Ağı (ECCAR), UNESCO tarafından 2004 yılında kentlerin ırkçılık, ayrımcılık ve zenofobi (yabancı düşmanlığı) ile mücadele politikalarını iyileştirmek amacıyla şehirlerin tecrübelerini paylaştığı bir ağ oluşturmak üzere kuruldu. ECCAR, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Kültürlerarası Aksiyon İçin Birlik (UNITED), Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı (European Union Agency for Fundamental Rights-FRA) gibi çeşitli uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmalar yürütüyor. Ağ, şehir hayatında ayrımcılığa uğrayan grupların yerel yönetimler tarafından güçlendirilmesini ve şehirlerin birbirlerinin tecrübelerinden faydalanmalarını amaçlıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.