enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:20 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:01 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
11:13 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
07:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
07:04 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:52 Mesafe Giderek Açılıyor
06:50 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:22 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
06:12 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
05:45 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:04 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:47 Yazar Yavuz DONAT yazdı: Atatürk’ün basın toplantısı…16 Ocak…
20:47 Tugay: Uğur Mumcu’nın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor
20:05 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:47 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:44 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:27 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
06:07 İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek; Türkiye ve Marmara için örnek model
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul Avrupa Yakası’nda elektrik tüketimi yüzde 4 düştü

İstanbul Avrupa Yakası’nda elektrik tüketimi yüzde 4 düştü
08.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / 2020 yılında İstanbul Avrupa Yakası’nda elektrik tüketimi pandeminin etkisiyle yüzde 3,7 oranında düştü.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (BEDAŞ) her yıl düzenli olarak açıkladığı “Yılın Enleri Raporu”, 2020 yılında pandeminin elektrik tüketimindeki etkisini gözler önüne serdi. BEDAŞ’ın verilerine göre, 2019 yılında toplam 26.9 milyar kilovatsaat (kWh) olan İstanbul Avrupa Yakası’ndaki elektrik tüketimi, yüzde 3,7’lik bir gerileme ile 25.9 milyar kWh’a indi.

2019 yılında Türkiye’de toplam 303.3 milyar kWh olan elektrik tüketimi ise 2020’de yine pandeminin etkisi ile 304.8 milyar kWh’ta kaldı. Yıl içinde toplam tüketimin yüzde 8,5’i Türkiye’nin en kalabalık bölgesi İstanbul’un Avrupa Yakası’ndan geldi.

EVLERDE ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTTI

Mart 2020 itibarıyla Türkiye’de de görülen Covid-19 salgının yayılmasını engellemek için alınan önlemler mesken, ticarethane ve sanayi abonelerinin elektrik tüketimlerine farklı yansıdı. Uzaktan çalışma ve uzaktan eğitimin yanı sıra sokağa çıkma kısıtlamalarının da etkisiyle 2020 yılında mesken abonelerinin elektrik tüketimi yüzde 7,2 artarken diğer abone gruplarında düşüşler yaşandı.

ESENYURT’UN ABONESİ DE TÜKETİMİ DE YÜKSEK

Raporda ilçe bazında elektrik tüketim rakamlarına da yer verilirken Avrupa Yakası’nda 484 bini aşkın abonesi ile ilk sırada yer alan Esenyurt, tüketimde de yine birinciydi. 2020 yılında Esenyurt’ta toplam elektrik tüketimi 2 milyar 503 kWh seviyesinde gerçekleşirken Avrupa Yakası’ndaki elektrik tüketiminin yüzde 10’u bu bölgeden geldi. Esenyurt’u 1 milyar 345 milyon kWh ile Bağcılar, 1 milyar 302 milyon kWh ile de Küçükçekmece izledi. Yıl içinde en düşük tüketim Çatalca, Esenler ve Güngören’de yaşandı. Geçmiş yıllarda ön sıralarda yer alan Beyoğlu, yıl boyunca pek çok işletmenin kapalı olmasının da etkisi ile en düşük tüketimin yaşandığı ilçeler arasında dördüncü oldu.

BAKIM VE YATIRIM KAYNAKLI ÇALIŞMALAR GECE SAATLERİNDE YAPILDI

BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, “Pandemi sürecinde çalışanlarımız ve abonelerimizin sağlığı için her türlü önlemi alırken iş planlarımızda da bazı değişikliklere gittik. Gündüz saatlerinde elektriğe yoğun ihtiyaç olduğundan hareketle bakım ve yatırım kaynaklı kesintilerimizin yüzde 80’ini gece 00.00-06.00 saatlerine kaydırdık” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.