enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:58 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
09:49 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
06:06 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
20:42 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:26 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:38 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrailliler İki Yılda Dördüncü Kez Sandığa Gitti

İsrailliler İki Yılda Dördüncü Kez Sandığa Gitti
24.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İsrail’de dün yapılan seçimin ardından sandık çıkış anketleri seçimin net bir galibi olmadığını gösterdi. İsrailliler bu seçimle birlikte 2 yılda dördüncü kez sandığa gitmiş oldu.

İsrail’de farklı televizyon kanallarının yayınladığı anket sonuçlarına göre ne Başbakan Benyamin Netanyahu ile dinci ve milliyetçi müttefikleri ne de farklı gruplardan oluşan rakipleri mecliste çoğunluğu elde edebildi.

Netanyahu yazdığı Twitter mesajında galibiyetini ilan etti ve ‘‘İsrail vatandaşları, teşekkürler. Sağa ve liderliğimdeki Likud’a büyük bir galibiyet verdiniz. Likud açık arayla en büyük parti. İsraillilerin büyük kısmının sağ kanatta oldukları ve güçlü sağcı bir hükümeti istedikleri açık’’ sözlerini kullandı.

Üç TV kanalı tarafından yayınlanan sandık çıkış anketi sonuçlarının neredeyse hepsi Netanyahu ve müttefiklerinin 120 koltuklu mecliste 53-54 koltuk alabileceklerini gösterdi. Muhaliflerininse en fazla 59 koltuk alabileceği sanılıyor. Naftali Bennett’in Yamina Partisi’nin ise 7-8 koltuk kazanması bekleniyor.

Nihai sonuçların da anketleri yansıtması durumunda her iki tarafın da eski Netanyahu müttefiklerinden Bennett ile en az 61 koltukluk çoğunluğa ulaşmak için koalisyon kurması gerekecek.

Bennet, Netanyahu’nun katı milliyetçi ideolojisini paylaşsa da başbakan olması durumunda rakipleriyle işbirliği yapmaya açık olacağını söylemişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu 12 yıldır koltuğunu koruyor.

[UHA Haber Ajansı, 23 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.