enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:47 Kocaeli’nde kar ve yağışlar önce dereleri, sonra Sapanca Gölü’nü güldürdü
00:59 Uykusuzluk depresyona yol açıyor
00:57 ABD Başkanı Trump, Grönland’ı ilhak girişimi hakkında NBC’ye değerlendirmelerde bulundu
00:40 Esenboğa Havalimanı’nda 3. pist ve yeni kule hizmete girdi
00:40 İletişim Başkanı Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu
00:39 Haber Analiz | Avrupa’ya Açılan Bir Kapı Olarak Türkiye
00:32 İstanbul Güngören’de öldürülen 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın ailesine tehdit mesajı attığı belirlenen 3 kişi tutuklandı.
00:22 CHP’li Özdemir: 11 İlde Çocuk İzlem Merkezi Yok, Çocuklar İkincil Travmaya Açık
00:19 Futbolda Skandal: Kural hatası Sengal’i şampiyon yaptı
00:16 KİAMP T.C. Genel Koordinatörlüğü’nden KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’na üst düzey ziyaret
00:04 TBMM haftalık çalışmalarına bugün yoğun bir gündemle başlayacak
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Unutmayın Suriye, Suriyelilerindir
22:57 Bu Maçın Adı: Haksızlık
14:25 Kocaeli Büyükşehir Başkanı Büyükakın: Yeni yüzyıl Türklüğün yüzyılı olacak
07:20 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:10 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
00:04 Azerbaycan – Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 34 . Yılı
17:40 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
12:55 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’in Gazze’deki katliamında son durum

İsrail’in Gazze’deki katliamında son durum
11.07.2024
A+
A-

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 278 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 278 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail saldırılarında saat başı 5 çocuk hayatını kaybediyor

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze’nin çeşitli bölgelerinde 4 “katliam” gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 52 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 208 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Gazze’ye saldırıların başladığı 7 Ekim’den beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 38 bin 295’e, yaralananların sayısının da 88 bin 241’e çıktığı aktarıldı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerinde sürdürdüğü bombardımanların büyük yıkıma yol açtığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail’in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi, jeneratörleri çalıştırmak için gerekli yakıt ile ilaç ve tıbbi malzemede “kıtlık” yaşandığını duyurdu.

Endonezya Hastanesi’nin geçtiğimiz aylarda İsrail tarafından bombalandığını hatırlatan  Endonezya Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Issam Nebhan, hastanenin daha önce 140 olan yatak kapasitesinin bazı bölümlerinin tahrip olması ve yanması nedeniyle bugün sadece 80 yatak kaldığını, hasta ve yaralılarla dolu olan hastanede yer kalmadığını belirtti.

Refah’a kara saldırısı

İsrail ordusu, 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması uyarısında bulunmuştu.

Bunun ardından 7 Mayıs’ta İsrail ordusu, Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

Refah Sınır Kapısı, bölgede İsrail işgalinin başladığı 7 Mayıs’tan bu yana kapalı tutuluyor.

Gazze Şeridi’nin İsrail dışında dış dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı’nın kapalı olması, gıda sıkıntısıyla karşı karşıya kalan Gazze’ye insani yardım girişlerini önemli ölçüde etkiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.