enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’i eleştiren Türk kökenli siyasetçi istifa etti

İsrail’i eleştiren Türk kökenli siyasetçi istifa etti
12.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Sosyal medyada İsrail’e yönelik “terör” suçlamasında bulunan CDU’lu politikacı Ayten Erdil, partisinden istifa etti. Parti yönetimi Erdil’in açıklamalarına tepki gösterdi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/TY,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Berlin Eyalet Yönetim Kurulu Üyesi Ayten Erdil, Facebook sayfasında İsrail’le ilgili yaptığı bir paylaşımın ardından, partisinden gelen tepkiler üzerine istifa etti.

Bir parti sözcüsü Salı günü yaptığı açıklamada, Ayten Erdil’in hem eyalet yönetim kurulu hem de parti üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.

CDU’nun Berlin teşkilatı da Twitter’dan yaptığı açıklamayla Erdil’in sözlerine tepki gösterdi. Açıklamada, “CDU Kudüs halkının yanında yer alıyor ve Hamas’ın terörist füze saldırılarını kınıyor. Kudüs’e yapılan bu saldırılarla ilgili bir eyalet yönetim kurulu üyesinin paylaşımı CDU Berlin’in görüşünü yansıtmıyor” ifadelerine yer verildi.

CDU Berlin’in Twitter mesajında, Erdil’in ifade ettiği görüşlere mesafeli olduklarına vurgu yapılarak “Kendisiyle konuştuk. Derhal yürürlüğe girmek üzere eyalet yönetim kurulundaki görevinden istifa etti” denildi.

CDU Berlin Eyalet Başkanı Kai Wegner’in sözcüsü Torsten Schatz, Erdil ile görüşüldüğünü ve istifa kararını kendisinin aldığını belirterek, “Kendisinin ve Berlin CDU’nun terörizmi göreceli hale getirdiği izleniminin ortaya çıkmasından kendisi de üzüntü duyuyor” dedi.

Ne demişti?

Erdil Pazartesi günü Facebook hesabından yaptığı paylaşımda İsrail’i Kudüs’teki eylemleri nedeniyle “İnsanlığa karşı suç işlemekle” suçlamıştı. Erdil, “Bu terörün savunulacak bir yanı yok” ifadesini kullanmıştı. Mesaj daha sonra silindi.

Ortadoğu’da İsrail güvenlik güçleri ve Filistinliler arasında günlerdir sert çatışmalar yaşanıyor. Hem Müslümanlar hem de Yahudiler için büyük önem taşıyan Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa çevresinde çatışmalar artıyor. İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa bölgesinde Filistinlilere sert müdahalesiyle başlayan gerginlik, Hamas’ın Gazze Şeridi’nden İsrail’e düzenlediği roket saldırılarıyla artmış ve İsrail de misilleme saldırıları düzenlemişti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.