enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail ile BAE diplomatik ilişkileri başlatıyor

İsrail ile BAE diplomatik ilişkileri başlatıyor
14.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İsrail ile BAE, ABD aracılığında diplomatik ilişkileri yeniden başlatmak için anlaştı. Benzer anlaşmaların diğer bölge ülkeleriyle de yapılması hedefleniyor. BAE, İsrail’i tanıyan ilk Körfez ülkesi olacak.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD’nin aracılığıyla diplomatik ilişkileri yeniden tamamen başlatmak üzere anlaşmaya vardı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid bin Sultan el Nahyan ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada “anlaşmanın Ortadoğu bölgesinde barışın ilerlemesini sağlayacağı, üç liderin vizyonu ve İsrail ile BAE’nin yeni bir sayfa açma cesaretinin bölgedeki büyük potansiyeli açığa çıkaracağı” belirtildi.

İsrail ve BAE’den heyetlerin önümüzdeki haftalarda bir araya gelerek enerji, yatırım, telekomünikasyon, teknoloji, sağlık, kültür,  turizm, doğrudan uçuşlar, güvenlik, büyükelçiliklerin açılması gibi çeşitli alanlarda ikili anlaşmalara imza atacakları kaydedildi.

Hedef diğer Arap ülkeleri

Ortak açıklamada diğer ülkelerle de benzer diplomatik açılımlar gerçekleştirilebileceğine duyulan inanç dile getirilerek üç ülkenin bu hedef doğrultusunda birlikte çalışacağı da belirtildi.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle BAE, İsrail ile diplomatik ilişkileri bulunan ilk Körfez ülkesi ve üçüncü Arap ülkesi olacak.

İsrail 1967’de Arap ülkelerine karşı yürüttüğü Altı Gün Savaşı sonrasında Mısır ile 1979’da, Ürdün ile de 1994’te barış anlaşmasına imza atmıştı. Diğer Arap ülkelerinin büyük bir bölümü devlet olarak İsrail’i tanımıyor ve diplomatik ilişkilere sahip değil.

“İsrail devleti için tarihi bir gün”

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bugün büyük bir aşama kaydettiklerini belirterek bunun “tarihi bir barış anlaşması” olduğunu söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.