enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:26 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:09 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:41 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:54 12 Dev Adam Dünya Kupası Elemeleri’nde İsviçre’yi 85-60 yendi
00:50 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
00:48 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:32 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:24 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
00:23 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:09 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İspanya’da Can Kaybı Sayısı Çin’i Geçti

İspanya’da Can Kaybı Sayısı Çin’i Geçti
26.03.2020
A+
A-
Seksenler_2019 banner

TÜHA HABER / İspanya’dan bir gecede Corona virüsü kaynaklı 738 can kaybı haberi geldi. Ülkede salgın nedeniyle yaşanan ölümlerin sayısı hastalığın çıkış yeri olan Çin’i geçti.

10 kasım ile ilgili görsel sonucu

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, toplam 3 bin 434 ölümün yaşandığı İspanya, 6 bin 820 kişinin hayatını kaybettiği İtalya’nın ardından en fazla ölümün görüldüğü ülke. Madrid’de bir buz pateni pisti geçici olarak morga çevrildi. Ülkedeki kalabalık yaşlı bakımevlerinde de onlarca kişi hayatını kaybetti.

Ülkede sağlık çalışanları arasında da binlerce vaka var. Sağlıkçılar maske ve eldiven gibi temel koruyucu malzemelerin eksikliği nedeniyle hükümete çok sayıda dava açtı.

İspanyol ordusu NATO’dan solunum cihazı, koruyucu malzeme ve test setleri istedi.

Ülke genelinde uygulanan 15 günlük sokağa çıkma yasağının 11’inci gününde olan İspanya’da bu sürenin de 30 güne çıkması bekleniyor. Ülkede okullar, barlar, restoranlar ve dükkanlar kapalı.

Üst düzey sağlık yetkilisi Fernando Simon düzenlediği basın toplantısında, ‘‘Toplumsal temas konusunda neredeyse tam kısıtlama sağladık’’ dedi ve İspanya’nın salgının zirve noktasına yaklaştığını ekledi. Ülkede vaka sayısı Çarşamba günü beşte bir oranında artarak 47 bin 610’a çıktı.

Madrid’de yetkililer bir parkta toplu olarak Corona virüsü testi uygulamaya başladı.

Sosyal hayata getirilen kısıtlamalar ülke ekonomisini de olumsuz etkiledi. Perakende, turizm ve üretim sektörlerinde binlerce işçi geçici olarak işsiz kaldı.

İspanyol Merkez Bankası Çarşamba günü Mart ayının başından beri ekonominin kötüye gittiğini, tüketici harcamalarında da keskin daralma olduğunu bildirdi.

Son olarak aralarında İspanya’nın da olduğu dokuz Avrupa ülkesi yazdıkları bir mektupla birliğe ‘‘ortak borç mekanizması’’ oluşturulması çağrısı yapmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Mart 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.