enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İspanya’da Can Kaybı Sayısı Çin’i Geçti

İspanya’da Can Kaybı Sayısı Çin’i Geçti
26.03.2020
A+
A-
Seksenler_2019 banner

TÜHA HABER / İspanya’dan bir gecede Corona virüsü kaynaklı 738 can kaybı haberi geldi. Ülkede salgın nedeniyle yaşanan ölümlerin sayısı hastalığın çıkış yeri olan Çin’i geçti.

10 kasım ile ilgili görsel sonucu

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, toplam 3 bin 434 ölümün yaşandığı İspanya, 6 bin 820 kişinin hayatını kaybettiği İtalya’nın ardından en fazla ölümün görüldüğü ülke. Madrid’de bir buz pateni pisti geçici olarak morga çevrildi. Ülkedeki kalabalık yaşlı bakımevlerinde de onlarca kişi hayatını kaybetti.

Ülkede sağlık çalışanları arasında da binlerce vaka var. Sağlıkçılar maske ve eldiven gibi temel koruyucu malzemelerin eksikliği nedeniyle hükümete çok sayıda dava açtı.

İspanyol ordusu NATO’dan solunum cihazı, koruyucu malzeme ve test setleri istedi.

Ülke genelinde uygulanan 15 günlük sokağa çıkma yasağının 11’inci gününde olan İspanya’da bu sürenin de 30 güne çıkması bekleniyor. Ülkede okullar, barlar, restoranlar ve dükkanlar kapalı.

Üst düzey sağlık yetkilisi Fernando Simon düzenlediği basın toplantısında, ‘‘Toplumsal temas konusunda neredeyse tam kısıtlama sağladık’’ dedi ve İspanya’nın salgının zirve noktasına yaklaştığını ekledi. Ülkede vaka sayısı Çarşamba günü beşte bir oranında artarak 47 bin 610’a çıktı.

Madrid’de yetkililer bir parkta toplu olarak Corona virüsü testi uygulamaya başladı.

Sosyal hayata getirilen kısıtlamalar ülke ekonomisini de olumsuz etkiledi. Perakende, turizm ve üretim sektörlerinde binlerce işçi geçici olarak işsiz kaldı.

İspanyol Merkez Bankası Çarşamba günü Mart ayının başından beri ekonominin kötüye gittiğini, tüketici harcamalarında da keskin daralma olduğunu bildirdi.

Son olarak aralarında İspanya’nın da olduğu dokuz Avrupa ülkesi yazdıkları bir mektupla birliğe ‘‘ortak borç mekanizması’’ oluşturulması çağrısı yapmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Mart 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.